26.07.23

Muista suojata syysöljykasvustosi etanoilta - Parannat niiden kasvuunlähtöä

Syysöljykasvien kylvö tulisi tehdä ajoissa, jotta etenkin syysrapsi ehtisi kehittyä tarpeeksi pitkälle ennen talven tuloa. Niiden riesana voivat kuitenkin olla etanat, joita kannattaa torjua Sluxx HP-valmisteella, sillä se torjuu tehokkaasti kaikki etanalajit.

Lohkon etanatilanne selville kotikonstein

Etanat vioittavat erityisesti syysöljykasveja, mutta myös syysvehnät ja -rukiit voivat joutua etanoiden naposteltaviksi. Suurin etanariski on erityisesti niillä lohkoilla, joilla nurmi on ollut esikasvina. Etanoita esiintyy todennäköisemmin myös niillä lohkoilla, joilla etanatuhoja on ollut edellisinäkin vuosina.

Lohkon etanatilanteen voi selvittää helposti sijoittamalla muovisäkin tai puulankun pellolle ja jättämällä sinne yön yli. Jos etanoita on seuraavana päivänä säkin tai lankun alla, ovat etanatuhot kyseisellä lohkolla mahdollisia.

Älä myöhästy Sluxx HP:n käytössä!

Sluxx HP suositellaan levitettävän etenkin kosteammille lohkoille mahdollisimman nopeasti kylvöjen jälkeen. Rakeita ei kannata mullata maahan vaan jättää ne pintaan. Rakeet kestävät sadetta jopa kuusi viikkoa, vaikka väri haalenisikin.

Rae vähenee etanoiden sitä syödessä. Näin ollen rakeen silmiinpistävän sininen väri auttaa seuraamaan lohkon etanatilannetta – mitä enemmän rakeita on hävinnyt, sitä enemmän etanoita on. Rakeen lisäys voi tulla tarpeeseen, jos etanoita on paljon.

Annostelu: 5–7 kg/ha etanoiden runsauden mukaan. Sluxx HP -syöttirakeelle ei ole varoaikaa ja se soveltuu myös luomutuotantoon.

Tutustu tarkemmin Sluxx HP-tuotteeseen tästä tai kysy paikalliselta jälleenmyyjältäsi.

Tuotetta on saatavilla Viljelijän Bernerin ja Hankkijan kautta.

Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja