21.08.23

Varmista syysviljojen kasvuunlähtö ja talvehtiminen Ympact ravinnepeittauksella

Kuivien kasvukausien lisääntyessä syysviljojen viljelyvarmuus kevätviljoihin verrattuna tuntuu korostuvan monilla alueilla. Syysviljoilla kriittinen vaihe on kuitenkin talvehtiminen. Viljelytoimia suunnitellessa kannattaakin panostaa toimenpiteisiin, joilla varmistetaan hyvä kasvuunlähtö ja paras mahdollinen talvehtiminen.

Syysviljojen talvehtimiseen vaikuttaa moni asia, mutta yksi hyvin oleellinen tekijä on kasvuston kehitys ja elinvoima syksyllä. Tähän voidaan vaikuttaa Ympact ravinnepeittauksella.

Ympact on ainutlaatuinen ravinnepeittausvalmiste

Ympact-käsittely varmistaa tasaisen ja elinvoimaisen kasvuunlähdön. Vasemmalla käsittelemätön ja oikealla Ympact-käsitelty.

Ympact on ravinnepeittausvalmiste, jonka raaka-aineena käytetään metsäteollisuudessa syntyvää ligniiniä. Ympactiin lisätään myös viljan itämisen kannalta tärkeimpiä ravinteita: kuparia, mangaania ja sinkkiä. Valmistusprosessissa ligniinistä muodostuu ainutlaatuisia orgaanisia molekyylejä, joihin nämä ravinteet sidotaan. Orgaanisten molekyylien ansiosta ravinteet ovat itävälle siemenelle erittäin helposti saatavilla heti, kun itävä siemen niitä kaipaa.

Ympact parantaa ja nopeuttaa kasvin alkukehitystä, sillä itävällä siemenellä ei luonnostaan ole riittävästi näitä ravinteita heti saatavilla. Ympactin ainutlaatuisen koostumuksen ansiosta siemenelle pystytään toimittamaan nämä ravinteet nopeasti itämisen alussa.

Ympact vaikuttaa monella tavalla

Ympact käsitellyille siemenille on tyypillistä parempi itävyys, nopeampi ja tasaisempi orastuminen sekä vahvempi kasvuunlähtö ja juuristo. Ominaisuuksiensa ansiosta Ympact mahdollistaa viljalle parhaat edellytykset onnistuneelle talvehtimiselle.

Ympact parantaa viljan juuristoa. Vasemmalla käsittelemätön ja oikealla Ympact-käsitelty.

Ympactilla on näkyviä vaikutuksia heti kasvuunlähdön alussa. Maan päällä Ympact käsittely näkyy tasaisena ja nopeana orastumisena. Mitä nopeammin oraat pääsevät maan pinnalle ja alkavat yhteyttämään, sitä nopeammin ne pystyvät hyödyntämään maan kosteutta ja sille annettuja ravinteita. Ympactin ansiosta suurempi osuus kylvetyistä siemenistä kehittyy elinvoimaisiksi kasveiksi, sillä se parantaa siementen itämistä sekä kasvien elinvoimaa.

Maan alla vaikutus on myös selvästi nähtävissä, sillä Ympactin ansiosta juuristo kehittyy nopeammin ja laajemmaksi, jolloin kasvi pääsee hyödyntämään laajemmalta alalta maaperässä olevaa vettä sekä maaperän ravinteita. Lisäksi Ympact käsittely parantaa hiusjuuriston kehitystä. Hyvin kehittyneen juuriston ansiosta kasvusto kestää paremmin haastavia kasvuolosuhteita.

Kokeissa Ympact-käsittely on parantanut syysvehnän talvehtimista. Vasemmalla Ympact-käsitelty ja oikealla käsittelemätön.

Vahva alkukehitys sekä hyvin kehittynyt juuristo luo edellytykset syysviljan onnistuneelle talvehtimiselle. Kokeissa Ympactin on havaittu parantavan syysviljojen talvenkestoa sekä kasvuunlähtöä keväällä, jotka heijastuvat myös parempana satona sekä sadon laatuna.

Saatavilla valmiiksi siemenen pinnassa sekä tilapeittaukseen

Hankkija käsittelee valtaosan syysviljojen sertifioidusta siemenestä Ympact ravinnepeittauksella, joten ostamalla syysviljojen siemenet Hankkijalta Ympact löytyy valmiina siemenen pinnasta. Tilapeittaajille Ympactia on saatavilla Hankkijalta 10 litran purkeissa, joka riittää yli 14 tonnin siemenmäärän käsittelyyn.

Tilapeittauksessa Ympact on erittäin helppo käyttää. Se sekoitetaan kemiallisen peittausaineen kanssa ja sen käytettävyys peittauslaitteessa on veden luokkaa. Eli se ei tuki suuttimia eikä putkia ja toimii erinomaisesti erilaisissa tilapeittauslaitteissa. Ympact voidaan sekoittaa yleisimpien kemiallisten peittausaineiden kanssa.

Kysy Ympactista lisää paikalliselta Hankkijan asiantuntijamyyjältä.


Uutisen toteuttaja: Corteva Agriscience

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja