Olet täällä

Marble-vehnästä on moneksi, myös olueksi

Marble -kevätvehnä on luotettava yhdistelmä satoa ja laatua. Hyvien laatuominaisuuksiensa ansiosta se soveltuu myös mallasvehnän tuotantoon.

Marble on monikäyttöinen lajike ja sillä riittää kysyntää leivonta- ja rehukäytön lisäksi myös mallasvehnänä. Viking Maltin viljanhankintapäällikkö Sanna Kivelä kertoo mallasvehnän laatuominaisuuksien olevan hyvin samantapaiset kuin mallasohrallakin. Hyvän mallasvehnän tunnistaa matalasta valkuaisesta, korkeasta itävyydestä ja suurehkosta jyväkoosta.

- Marble on valikoitunut mallasvehnien joukkoon hyvien laatuominaisuuksiensa ansiosta. Se tuottaa suuria satoja ja valkuainen pysyy halutulla tasolla, kertoo Sanna Kivelä.

Kotimainen Viking Malt mallastaa vuosittain noin 5 000 - 10 000 tonnia vehnää. Kaikki mallasvehnä ostetaan mallasohran tapaan lajikkeellisena.

MarbleBOR- satoa ja laatua samassa korressa

Marble kuuluu kasvuajaltaan hieman myöhäisempiin kevätvehniin ja on varustettu erittäin hyvällä satopotentiaalilla. Virallisissa lajikekokeissa se on ollut kasvuaikaluokkansa satoisimpia lajikkeita ja se tuottaa hyvin satoa eri maalajeilla. 

Parhaiten Marble viihtyy eteläisimmillä vehnän tuotantoalueilla ja III-viljelyvyöhykkeenkin edullisimmilla alueilla. Sillä on yksi markkinoiden lujimmista korsista, joten laonkestoakin tältä lajikkeelta löytyy.

Samasta korressa satoisuuden kanssa kasvaa myös laatua. Marblella on korkea hehtolitrapaino ja jyväkoko sekä hyvät leivontaominaisuudet. Marblen sakoluku on korkea, sakoluvun kestävyys hyvä ja satotaso huomioiden niin on myös valkuaispitoisuuskin.

 

Lue lisää Marblen lajikeominaisuuksista

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä