Olet täällä

Millaisella strategialla öljykasvien kylvöille?

Selvitimme viime kesänä kolmessa peltokokeessa mikä olisi optimaalinen kylvösiemenmäärä rapsille ja onnistuuko rapsin kylvö joka toisella vantaalla. Lue lisää viime kesän koetuloksista sekä katso samalla terveiset pohjoismaisesta rapsiseminaarista!

Kylvösiemenmäärät testissä

Kysyimme viime keväänä öljykasvikyselyssä viljelijöiltä mitä asioita pitäisi selvittää peltokokeissa. Viljelijöiden vastauksissa kärkeen nousivat kylvösiemenmäärä, sen vaikutus kasvustoon ja kylvö joka toisella vantaalla. Tutkimme näitä asioita viime kesänä kolmessa peltokokeessa.

Kuivan kesän rapsisadot yllättivät positiivisesti ja myös vastauksia kysymyksiin saatiin. Kokeiden loppupäätelmänä voi sanoa, että lopulta kaikista tärkeintä öljykasvien kylvössä on, että siemenmäärä valitaan olosuhteiden mukaan. Kylvöön ja hyvään starttiin kannattaa panostaa!

Voit lukea koetuloksista lisää Käytännön maamies lehden huhtikuun numerossa julkaistusta jutusta. Suora linkki juttuun: http://kaytannonmaamies.fi/share/23722/92b6a0

Peltokokeita jatketaan myös kasvukaudella 2019!

Terveisiä pohjoismaisesta rapsiseminaarista

Tukholmassa järjestettiin maaliskuussa kevätrapsiseminaari yhteistyössä ruotsalaisten, norjalaisten ja suomalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Seminaariin osallistui tutkijoita, neuvojia ja viljelijöitä. Seminaarissa pohdittiin porukalla miten rapsisadot saataisiin nousuun!

Päivän esitelmissä kuultiin tuloksia mm. peltokokeista, joissa on testattu eri kylvösiemenmääriä ja kylvötekniikoita. Seminaarissa puhuttiin myös mm. tuholaisista sekä kasvinsuojelusta.

Voit lukea seminaaripäivästä lisää Käytännön maamies lehden huhtikuun numerossa julkaistusta jutusta. Suora linkki juttuun: http://kaytannonmaamies.fi/share/23728/c9f868

Kommentit

Samankaltaista sisältöä