Olet täällä

Kuminalle tautiaine- ja lehtilannostestaus

Kuminalla kasvintuhoojaongelmina ovat monet rikkakasvit ja hyönteisistä kuminakoin toukat

Kuminalla kasvintuhoojaongelmina ovat monet rikkakasvit ja hyönteisistä kuminakoin toukat. Juuri tässä vaiheessa, kun kumina on aloittamassa kukinnan tulee säännöllisesti tarkkailla kuminakoin toukkien mahdollista esiintymistä.

Kuvassa sinisen viivan oikealla puolella on ruiskutettu 6.6.2015 havaintokaista Mirador, Proline, Zoom ja Mavrik valmisteilla. Kuva kasvustosta 8.6. Käsitellyllä kaistalla on kukintaan tullut pientä viivettä, joka johtuu tautiaineiden kasvunsäädevaikutuksesta.

Toukkia tavatessa torjunnan saadaan tehdä kukinnan alkuvaiheessa vain Mavrik -valmisteella 0,2 l/ha. Jäämävaaran vuoksi valmistetta suositellaan käytettäväksi vain kerran.

Kasvitautiongelmia ei kuminalla yleensä esiinny. Joinakin vuosina pahkahometta on jonkin verran tavattu.

Tänä keväänä kumina on hyötynyt runsaista sateista. Kasvit ovat hyvässä kasvussa, mutta ravinnevajausta alkaa jo esiintyä, mikä näkyy kasvustossa vaaleampana 

värinä.

Berner teki Somerolla havaintokaistan toisen satovuoden kuminalle. Kukinnan alkuvaiheessa ruiskutettiin tauteja vastaa Mirador 0,35 l/ha + Proline 0,35 l/ha- seos ja Zoom lehtilannosta 1,5 l/ha sekä Mavrik 0,2 l/ha.

Jo kahden vuorokauden kuluttua havaintokaista erottui käsittelemättömästä.

Tässä lähikuva käsittelemättömästä alueesta.

Käsitelty kasvusto on jo muuttunut vihreämmäksi lehtilannoituksen ansiosta.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä