Uutuuslajikkeet esillä Västankvarnissa

Kotimaiset uutuuslajikkeet Alku, Kaarle ja Trekker ovat esillä Borealin osastolla Västankvarnissa.

Västankvarnin Peltopäivässä 9.7. lajikkeet on tänä vuonna nostettu vahvasti esille. Kotimaiset uutuuslajikkeet ovat esillä Borealin osaston yhteydessä esittelyruuduilla.

Uudet lajikkeet tuovat aina lisäarvoa olemassa olevaan lajikevalikoimaan ja niillä on mahdollisuus päästä parempaan taloudelliseen tulokseen samoilla tai jopa pienemmillä panoksilla kuin vanhemmilla lajikkeilla.

Borealin ruuduilla on esillä mm. uusi mallasohra Trekker, joka takuulla tulee herättämään kiinnostusta. Se on markkinoiden satoisin mallasohra, ja myös laatuominaisuuksiltaan mallastuslaadun kriteerit täyttävä lajike.

Toinen mielenkiintoinen ohrauutuus on monitahoinen Kaarle, joka niinikään on huippusatoisa ja jyväkooltaan erinomainen lajike. Kiinnostus monitahoisiin ohriin on viime vuosina lisääntynyt eteläisessäkin Suomessa syysmuotoisten kasvien esikasvina ja puintitöiden jaksottajina.

Kaurapuolella Boreal on aloittanut uuden tyyppisen yhteistyön Fazerin kanssa, kun Fazer Mylly tekee viljelysopimuksia uudesta Alku-lajikkeesta. Se on laatulajike, joka menestyy hyvin elintarvikekauran päätuotantoalueella eteläisessä Suomessa.

Trekker, Kaarle, Alku ja muut Borealin uutuuslajikkeet ovat esillä osastollamme (B2), jossa tavattavissa myös asiantuntijoitamme.

Tavataan Västankvarnissa!

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja