Olet täällä

Lisää viljelyvarmuutta kalkituksella

Lahdelman tilan pellot tehokalkittiin talvella 2012. Kalkituksesta on riittänyt iloa näihin päiviin asti. Lähes kuuden vuoden aikana mukaan on mahtunut monenlaista säätä ja kasvilajia. Kalkitus on paitsi nostanut viljavuuslukemia se on tuonut myös viljely- ja satovarmuutta. Myös fosforilannoitusta on voitu vähentää. 

Kasvukaudella 2017 Lahdelman pellolla kasvoi syysvehnää. Vielä viiden vuoden kuluttua kalkituksesta kasvustossa oli havaittavissa ero kalkitun ja kalkitsemattoman välillä. ”Kalkitsemattomassa osassa oli syysvehnäkasvustossa talvituhoja, minkä ansiosta kasvustossa oli tilaa kilpailulle ja rikkakasveille kasvaa. Kalkittu puoli oli puhtaampi rikkakasveista ja vehnä kasvusto oli siellä kilpailukykyinen. Kalkitussa osassa vehnä pensoi ahkerasti, kun taas kalkitsemattomalla puolella sivuversoja on vähemmän, mutta tähkät pidempiä”, Lahdelma kertoo. 

Lue koko juttu Lahdelman tilan mielenkiintoisista viljelykokemuksista.

Lahdelman tilalla tehtiin tehokalkitus vuonna 2012.

 

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä