Olet täällä

Fazer Myllyn laatuvaatimukset ja laatuhinnoittelu

Fazer Myllyn viljan laatuvaatimukset

Päivitetty 21.9.2021

Viljan on oltava alkuperältään suomalaista, tuleentunutta, tervettä ja väriltään ja muulta ulkonäöltään sekä hajultaan normaalia. Viljaan ei ole saanut käyttää glyfosaattivalmistetta, siinä ei saa olla peittausainetta, tuholaisia tai ulosteita, eikä torajyviä yli 0,05 %, eikä se saa olla tuotettu tilalla, jolla on todettu salmonellaa. Suurimokauran tuotannossa ei ole saanut käyttää klormekvattivalmisteita (mm. CCC). Viljan tulee täyttää elintarvikkeille asetetut kansallisen ja EU:n lainsäädännön vaatimukset.

Satokaudesta 2018 alkaen yhdyskuntapuhdistamolietteitä sisältävien lannoitteiden käyttö ei ole sallittua. Muiden viljanviljelyyn hyväksyttyjen kiertolannoitteiden käyttö on suositeltavaa.

2 mm seulan päälle jäävät kauran jyvät kuoritaan vihreiden ytimien ja saannon määrittämiseksi.

Muut rikkajyvät (vehnä, ruis): Vieraat viljalajit, vihreät jyvät, surkastuneet jyvät, tuholaisten vioittamat, homeiset jyvät, itäneet jyvät, rikkoutuneet jyvät.

Roskat (vehnä, ruis): Torajyvät, pilaantuneet jyvät, rikkakasvien siemenet, muut roskat

Roskat (kaura): Vieraat viljalajit, vihreät jyvät (2 mm seulan päälle jäävät vihreät), tuholaisten vioittamat, homeiset jyvät, itäneet jyvät, rikkoutuneet jyvät, pilaantuneet jyvät, rikkakasvien siemenet, muut roskat

Myllyvehnän laatuhinnoittelu

Päivitetty 21.9.2021

Rukiin laatuhinnoittelu

Päivitetty 27.11.2020

Suurimokauran laatuhinnoittelu

Päivitetty 21.9.2021

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä