Olet täällä

Uusi biologinen SILOMIX®- rehunsäilöntäkonsepti

Mita pöpöt duunaa

Vilomix Finland Oy tuo markkinoille uuden biologisen rehunsäilöntäkonseptin.
Jo pitkään on tiedetty, että kostea ja kuiva säilörehu asettavat erityyppisiä haasteita rehunsäilönnälle.

Kosteansäilörehun pilaavat useimmiten maaperäiset bakteerit, kun taas kuivan säilörehun haasteena ovat homeet ja rehun lämpenemistä aiheuttavat hiivat. Rehun korkea valkuaispitoisuus puolestaan heikentää pH:n laskua.

Näihin haasteisiin on tähän asti pyritty vastaamaan erityyppisille rehuille suunnitelluilla valmiilla bakteeri- tai happoseoksilla. Kun olosuhteet rehunteossa kuitenkin vaihtelevat, voidaan lopullinen päätös ihanteellisesta bakteeriseoksesta tehdä usein vasta korjuuhetkellä.
Silomix®-konsepti sisältää kolmea erilaista bakteeriesiseosta, joita keskenään sekoittamalla voidaan valmistaa ihanteellinen säilöntäaineliuos tilalla vasta juuri ennen korjuuhetkeä.

Bakteerien ravinnonsaantia varmistava ja rehun sulavuutta nopeuttava entsyymiseos toimitetaan myös erillisenä. Täten sen käyttö voidaan ratkaista todellisen tarpeen mukaan.
Silomix®-tuotteet valmistaa brittiläinen Biological Preparations ltd, joka on toimittanut biologisia säilöntäaineita Vilomix Finland Oy:lle ja sen ulkomaisille sisaryhtiöille jo kuuden vuoden ajan.

Uutta säilöntäainekonseptia tullaan esittelemään syksyn 2014 ja kevään 2015 aikana ”Mitä pöpöt duunaa”-seminaarikiertueella. Valtakunnallinen kiertue koostuu lähes 20:stä tilaisuudesta. Seminaarikiertueen järjestävät yhdessä Vilomix Finland, BT-Agro ja Biological Preparations. Seminaareissa tuodaan monipuolisesti esiin mikrobien hyödyntämismahdollisuuksia tilan kannattavuuden parantamisessa.
Paikkakuntakohtaiset päivät ja seminaaripaikat löytyvät osoitteesta www.vilomix.fi.

Lisätietoja:
Timo Lehtimäki,
Vilomix Finland Oy
mob. 040 529 7213

Heikki Harismaa,
Biological Preparations ltd
mob. 0400 520 576
 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä