Olet täällä

Lohjan biolämpölaitos vihittiin käyttöön

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen vihki Lohjan uuden biolämpölaitoksen käyttöön 7.1.2013. Metsä Groupin Lohjan Kerto-tehtaan yhteyteen rakennetulla biolämpölaitoksella on merkittävä rooli alueen energiahuollolle, sillä se tuottaa lämpöä Lohjan kaukolämpöverkkoon sekä prosessihöyryä Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Woodin Kerto-tehtaalle yhteensä noin 160 000 MWh vuodessa.


Metsä Groupin pääjohtaja Kari Jordanin mukaan Lohjan biolämpölaitos tukee erinomaisesti konsernin tavoitetta parantaa tuotantolaitosten energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä.


– Metsä Group on merkittävä bioenergian tuottaja ja käyttäjä. Jo tällä hetkellä yli 80 prosenttia koko konsernin käyttämistä polttoaineista on puupohjaista. Biolämpölaitoksen avulla Metsä Woodin Kerto-tehtaan ja Lohjan alueen hiilidioksidipäästöt pienentyvät noin 40 000 tonnilla vuodessa.


Biolämpölaitoksella on myös tärkeä rooli Kerto-tehtaan kilpailukyvyn parantamisessa, koska suurin osa aiemmin käytetystä kivihiilipohjaisesta lämmöntuotannosta korvataan biolämmöllä. Biolämpölaitos hyödyntää polttoaineena tehtaan sivutuotteita, niitä täydentävää metsähaketta ja muita puuperäisiä polttoaineita. Myös liikenteen hiilidioksidipäästöt Lohjan alueella pienentyvät.


Metsä Woodin havupuuviiluista liimaamalla valmistettavaa Kerto®-levyä ja -palkkia on käytetty jo vuosikymmenien ajan puurakenteisiin, joissa vaaditaan mittatarkkaa, lujaa ja kantavaa rakennetta. Kertoa on käytetty lukuisissa kohteissa eri puolilla Suomea, mutta sitä käytetään laajasti myös muualla Euroopassa kuten Saksassa, Ranskassa ja Italiassa. Metsä Woodin Kerto-tehtaat sijaitsevat Lohjalla ja Punkaharjulla ja niiden yhteinen tuotantokapasiteetti on noin 230 000 m3.


Biolämpölaitos oli noin 17 miljoonan euron yhteishanke. Laitoksen rakennuttajana toimi Lohjan Biolämpö Oy, jonka osakkaat ovat Lohjan Energiahuolto Oy Loher (49 %), Metsäliitto Osuuskunta (46 %) ja Ääneseudun Energia (5 %). Hankkeessa rakennettiin uusi kerrosleijutekniikkaan perustuva kattilalaitos sekä siihen kuuluvat puupolttoaineen vastaanotto- ja käsittelyjärjestelmät. Biolämpölaitos otettiin käyttöön vuoden alussa puolentoista vuoden rakennusprojektin jälkeen.


Lue lisää Metsä Groupin kotisivuilta.

Samankaltaista sisältöä