Olet täällä

Metsä Groupin selluliiketoiminnalle laatuinnovaatiokilpailun voitto

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on voittanut Suomen Laatukeskuksen järjestämän vuoden 2013 Laatuinnovaatiokilpailun suurten yritysten sarjassa uusilla Botnia Nordic Plus -havuselluillaan.

Laatuinnovaatiokilpailuun osallistuminen on Metsä Fibrelle ensisijaisesti keino vauhdittaa ja kehittää omaa innovaatioprosessiaan ulkopuolisen arvioinnin avulla, mutta voitto on myös osoitus innovatiivisesta toimintakulttuuristamme.

- Laatuinnovaatiokilpailun voitto jo toisena perättäisenä vuotena on hieno tunnustus pitkäjänteiselle kehitystyöllemme. Se kannustaa organisaatiota ideoiden työstämisessä kaupallisiksi innovaatioiksi asti, Metsä Fibren liiketoiminnan kehitysjohtaja Kaija Pehu-Lehtonen sanoo.

Laatuinnovaatiokilpailun arviointiperusteina ovat innovatiivisuus ja laatu. Kilpailun tuomaristo punnitsee innovaation uutuusarvon, käytännön hyödynnettävyyden sekä sen, kuinka järjestelmällisen kehittämistyön tuloksena innovaatio on syntynyt. Laadukas innovaatio ei ainoastaan vastaa asiakkaiden tarpeisiin vaan pyrkii myös ylittämään ne. Palkintoraadin mukaan tämänkaltaiset innovaatiot ovat erittäin harvinaisia selluteollisuudessa. Metsä Fibren innovaatio osoittaa, että alan edelläkävijät uudistavat liiketoimintaansa jatkuvasti ja varmistavat siten menestyksensä myös tulevaisuudessa.

Palkittujen sellujen valmistus alkoi Joutsenossa sijaitsevalla maailman suurimmalla yksilinjaisella havusellutehtaalla toukokuussa 2013. Polysulfidia käyttävän keittoprosessin myötä Metsä Fibre toi markkinoille Botnia Nordic Plus -havusellut, joiden uusia paperiteknisiä ominaisuuksia asiakkaat pystyvät hyödyntämään oman prosessinsa kehittämisessä. Polysulfiditeknologiaa ei ole aikaisemmin sovellettu näin suuressa mittakaavassa.

Laatukeskus järjestää vuosittain Suomen Laatuinnovaatiokilpailun, jossa yritysten toimintaa ja tuloksia arvioidaan eurooppalaisen EFQM-laatumallin mukaan. Vuoden Laatuinnovaatio -kilpailu on järjestetty vuodesta 2007. Edellisen kerran Metsä Fibre voitti Laatuinnovaatiokilpailun vuonna 2012 sellun laatua kuvaavalla Botnia FOX -indeksillä. Samana vuonna yritys voitti myös Suomen Laatupalkintokilpailun.

 

Samankaltaista sisältöä