Olet täällä

Uusinta tietoa metsästä - 'Suomen metsätilastot 2019' on julkaistu

"Suomen metsätilastot 2019" -kirjaan on koottu keskeiset tilastot Suomen metsistä, metsätaloudesta ja metsäteollisuudesta. Siinä käsitellään myös metsäluontoa ja metsien suojelua. Taulukoiden ja tekstin ohella julkaisua kuvittaa monipuolinen infografiikka. Kirjan tietoja on mahdollista hyödyntää esimerkiksi metsien kestävän käytön tai metsien hiilivarastojen muutoksen seuraamisessa. Kirjan alueittaiset tiedot koskevat pääosin vuotta 2018, jonka lisäksi teos sisältää kustakin teemasta pitkiä aikasarjoja.

"Suomen metsätilastokirjalla on puolen vuosisadan mittaiset perinteet, ja sen sisältöä on jatkuvasti kehitetty vastaamaan ajankohtaisiin tietotarpeisiin. Siihen kerätään tärkeimmät Suomen metsätilastojärjestelmän tuottamat tiedot", toteaa kirjan päätoimittaja, yliaktuaari Aarre Peltola.

Painetun, 200-sivuisen teoksen voi hankkia Luken verkkokaupasta hintaan 50 € + postikulut. Teoksesta on myös ilmainen verkkoversio. Verkkoversion taulukoista löytyvät suorat linkit Luken tilastotietokannasta poimittuun aineistoon, jonka käyttäjä voi tallentaa omalle tietokoneelleen jatkokäsittelyä varten. Sellainen kirjan aineisto, jota ei löydy suoraan Luken tietokannoista, on ladattavissa Excel-tiedostoina. Kirja on kaksikielinen, sillä asiat esitetään sekä suomeksi että englanniksi.

 

Lähde: Luke (Luonnonvarakeskus)

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä