Olet täällä

Armstrong-syysrapsin valtteina satoisuus ja hyvä talvenkesto

Syysrapsin kylvöajankohta on nyt käsillä. Lajikevalintaan kannattaa kiinnittää huomiota tavoitellessa korkeaa satoa ja hyvää laatua. Viime syksynä Suomen markkinoille tullut Armstrong soveltuu pohjoisiin oloihimme myös talvenkestävyytensä puolesta.

ArmstrongBOR on satoisa syysrapsi, jonka talvenkestävyys antaa hyvät lähtökohdat korkean sadon muodostumiselle.  Armstrong on kasvuajaltaan melko aikainen hybridilajike, jonka vahvuutena on myös erittäin korkea öljypitoisuus.

Armstrongin hyvä talvenkestävyys on tullut esille niin virallisissa lajikekokeissa, Borealin kokeissa kuin käytännön viljelyksillä. Aikainen kylvö ja kasvupisteen säilyminen lähellä maan pintaa varmistavat osaltaan talvehtimisen onnistumista. Myös Armstrongin laonkestävyys on hyvä.  Borealin kokeissa sekä käytännön viljelyksillä Suomessa Armstrong-kasvustot ovat lähteneet hyvin kasvuun keväällä.

Armstrong tulee kylvää riittävän ajoissa, jotta se ehtii kehittyä riittävän kookkaaksi ennen talven alkua. Sopiva kylvöajankohta syysrapseille on elokuun alkupuoli ­­– vielä ehtii siis, mutta pidä kiirettä! Armstrong menestyy muiden syysrapsien tavoin eteläisessä Suomessa viljelyvyöhykkeillä I–II. Parhaiten syysöljykasvit viihtyvät kivennäismailla. 

Tutustu Armstrongin lajikekoetuloksiin ja katso siementen lajike-edustajat 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä