Olet täällä

RypsiRapsi 2025 -hanke kouluttaa öljykasvinviljelyn huippuosaajia

RypsiRapsi 2025 -hanke järjestää koulutuksen öljykasvien viljelyn huippuosaajien kouluttamiseksi. Koulutus on suunnattu alan asiantuntijoille, neuvojille ja öljykasvien parissa toimiville, ja sen tarkoituksena on lisätä syvällistä öljykasvien viljelyn osaamista ja tuottaa viljelyn huippuosaajia kaikille merkittäville öljykasvien viljelyalueille. Koulutetut öljykasvien viljelyn huippuosaajat turvaavat RypsiRapsi 2025 -hankkeen jälkeistä aikaa, ja varmistavat osaamisen ja tiedon jakamisen jatkumisen hankkeen päättymisen jälkeen.

Koulutuksessa tärkeällä sijalla on pohtia kriittisesti ja hakea ratkaisuja, miten saada uutta nostetta öljykasviviljelyyn ja lisättyä satovarmuutta. Tavoitteena on myös löytää kemiallisen kasvinsuojelun rinnalle uusia keinoja. Myös syysöljykasvien viljelyn vakiinnuttaminen ja viljelyvarmuuden parantaminen ovat tärkeitä koulutuskohteita.

Koulutus koostuu neljästä teoriapainotteista webinaarista ja kahdesta kesän aikaisesta kasvustohavaintokoulutuksesta. Huippuosaajakoulutukseen tavoitellaan vähintään 20 henkilöä. Koulutus on maksuton.

Haku koulutukseen on nyt alkanut ja päättyy 30.11.2020. Haku tapahtuu rypsirapsi.fi -sivuston ilmoittautumislomakkeen kautta.

 

Lähde: VIlja-alan yhteistyöryhmä VYR

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä