Field Map on avattu kasvukaudelle 2022

Käythän piirtämässä juurikaslohkosi ja ota käyttöösi etäanalysointityökalut (NDVI/NDWI) sekä luo havainto -työkalu.

Tärkeää on muistaa, että tämän vuoden kuljetussuunnitelma tehdään lohkokohtaisesti, joten pyrithän piirtämään lohkot ajoissa, jotta autoilijat saavat ajoissa tehtyä suunnitelman. Kiitos.

Field Map 2022 -linkki on avattu portaalin puolelle (Omat sivut). Linkin oikealta puolelta löydät oikopolun Ohjeet-välilehdelle, josta löytyy ohjeistus sekä videona että kirjallisena. Tarvittaessa ole yhteydessä konsulenttiisi.

Sucroksen käytössä oleva Field Map on muutakin kuin vain kartanpiirtämistä, sillä se mahdollistaa meille monta muuta toimintoa. Alla näistä esiteltynä kaksi.

Field Map > Lohkot > Etäanalysointityökalu (NDVI/NDWI)

AgriPortal mobile -sovelluksesta löytyy ”Lohkot”, jossa on karttapohjalla näkyvillä viljelijän FieldMap:iin piirtämät kuluvan vuoden juurikaslohkot. Lohkorajat on täydennetty satelliittikuvilla, jotka näyttävät lohkon biomassan (NDVI) ja koskeuden (NDWI). Nordzucker mahdollisti näin sokerijuurikkaanviljelijöilleen käytettäväksi satelliittikuviin pohjautuvan etäanalysointityökalun.

NDVI (Normalized Difference Vegetation Index), suomennettuna normalisoitu kasvillisuusindeksi, perustuu kasvillisuuden heijastamaan valoon, joka kuvaa paljonko pellolla on juurikaslehtimassaa ja millaisessa kasvukunnossa lehdet ovat. NDWI (Normalized Difference Water Index), suomennettuna normalisoitu kosteusindeksi, kuvastaa kasvien vesipitoisuutta.

Sovelluksen kautta näkyy molemmat kartat (NDVI ja NDWI), mutta portaalin puolella on toistaiseksi käytettävissä vain biomassakartta (NDVI). Verrattuna sovellukseen portaalin kautta karttaa käytettäessä etu on siinä, että viljelijä pystyy katsomaan miten lohko on kehittynyt kasvukauden aikana selaamalla kuvia aikajanalla, kun sovellus näyttää aina vain uusinta kuvaa kummastakin.

Field Map > Lohkot > Luo havainto

Luo havainto -työkalun avulla viljelijä saa tehtyä lohkokohtaisia muistiinpanoja juurikaslohkoltaan ja halutessaan lähettää ne tiedoksi konsulentille. Tälle kasvukaudelle uutena lisänä tähän toimintoon on tulossa konsulentille mahdollisuus vastata viljelijän lähettämiin havaintoihin sovelluksen kautta.

Kun merkitset havainnon pysyväksi, näet havainnon taas, kun viljelykierrossa lohko tulee uudestaan juurikkaalle. Tällöin voit verrata kasvustosta otettua kuvaa ja/tai silloin tehtyä muistiinpanoa uudella kasvukaudella. Havainnot tallentuvat puhelimen GPS:n tarkkuudella, eli suht tarkka sijainti on mahdollista löytää myöhemmin esim. monivuotista rikkakasvipesäkettä ajatellen.

Myös konsulentti saa tallennettua lohkollesi havaintoja ja lähetettyä ne sinulle tiedoksi.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja