Olet täällä

Traktorit lukkoon – Ruotsissa syyskuussa yli 10 varkautta

Ruotsissa on viime aikoina järjestelmällisesti varastettu uudehkoja John Deere –merkkisiä traktoreita. Varkaudet ovat tapahtuneet Tukholman alueella. Syyskuussa traktoreita on lähtenyt pitkäkyntisten matkaan jo toista kymmentä. Ruotsin viranomaisten mukaan kyseessä on järjestäytynyt rikollisuus.

LähiTapiola kehottaakin nyt asiakkaitaan lukitsemaan traktorin aina kun sitä ei käytetä. Jos traktoreita säilytetään sisätiloissa, konehallit tulee lukita ja traktoreista tulee kytkeä päävirta pois.

”Naapuriston kanssa kannattaa sopia miten alueen liikennettä ja kulkijoita tarkkaillaan. Kun tästä keskustellaan etukäteen, ikävän ”kyttäilyn” sijaan turvallisuus alueella lisääntyy. Jos tilalle on ainoastaan yksi tai kaksi tuloväylää, niitä voi kuvata vaikka riistakameralla. Riistakamera kannattaa tällöin tehdä mahdollisimman näkymättömäksi eikä siitä kannata kertoa ulkopuolisille”, riskipäällikkö Kristian Lindström LähiTapiolasta sanoo.

Matkoista ja muista poissaoloista ei kannata kertoa avoimesti sosiaalisessa mediassa, koska myös ”väärät ihmiset” seuraavat sitä ja saavat tiedon milloin on otollinen hetki asiattomalle tilavierailulle.

On tärkeä muistaa, että vaikka traktori on varkausvakuutuksella vakuutettu, uuden traktorin saaminen vanhan tilalle on yleensä aikaa vievä ja vaatii panostusta. Varkaustapauksessa myös vakuutetusta traktorista omavastuu jää omistajan maksettavaksi. Tämän lisäksi traktorin puuttuminen saattaa vaikuttaa tilan tuottavuuteen ja kannattavuuteen merkittävästi.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä