Olet täällä

Ohran puinnit hyvässä vauhdissa Etelä-Suomessa

Puintivalmista ohraa

Ohran puinnit ovat jo hyvässä vauhdissa Pori–Tampere -linjan eteläpuolella. Altian Koskenkorvan tehtaalle vastaanotettiin ensimmäinen uuden sadon ohrakuorma läntiseltä Uudeltamaalta 18.8.2017. Lajike kuormassa oli Brage, hehtolitranpaino 70,6 kg, tärkkelys 63,0 %, valkuainen 9,2 % ja 2,2 mm:n seulan läpäissyt osuus 7,1 %.  Ensimmäiseksi uuden sadon kuormaksi laatu oli erinomainen.

Kuluvan viikon aikana uuden sadon ohrakuormien määrä on ollut tasaisesti kasvussa. Elokuun loppuun mennessä uutta ohraa on vastaanotettu noin 1000 tonnia. Näiden osalta keskilaatu on tällainen: hehtolitranpaino 67,1 kg, tärkkelyspitoisuus 61,3 %, valkuaispitoisuus 10,8 % ja 2,2 mm:n seulan läpäissyt osuus 8,2 %.  Lajikkeet ovat olleet valtaosin Aukustia, Elmeriä ja Bragea.  Ensimmäisten kuormien keskilaatu vastaa hyvin tavanomaista tilannetta ensimmäisissä puinneissa.  Hyvinkin todennäköistä on, että tästä eteenpäin keskilaatu paranee ainakin jyväkoon ja tärkkelyspitoisuuden osalta.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä