11.10.05

Uudet sivut kertovat robottilypsyn onnistumisen edellytyksistä

Robottilypsyn suosio kasvaa Suomessa nopealla vauhdilla. Tärkeimmiksi syiksi automaattiseen lypsyyn siirtymiseen ovat työmäärään ja työn fyysiseen kuorimittavuuteen liittyvät syyt. Myös työvoiman kalleus ja pula ammattitaitoisesta työvoimasta ovat usein syynä lypsyrobotin hankintaan. Robottilypsyssä toimitaan lehmän ehdoilla
Robottilypsyn suosio kasvaa Suomessa nopealla vauhdilla. Tärkeimmiksi syiksi automaattiseen lypsyyn siirtymiseen ovat työmäärään ja työn fyysiseen kuorimittavuuteen liittyvät syyt.

Myös työvoiman kalleus ja pula ammattitaitoisesta työvoimasta ovat usein syynä lypsyrobotin hankintaan.

Robottilypsyssä toimitaan lehmän ehdoilla

Robottilypsyyn siirtyminen tavanomaisesta lypsystä edellyttää monien muutosten sisäistämistä sekä eläimiltä että ihmisiltä. Robottilypsyssä toimitaan lehmän ehdoilla. Navettaympäristön, parsiolosuhteiden ja ruokinnan onnistumisen merkitykset korostuvat, sillä vain terve ja hyvinvoiva eläin syö, liikkuu ja tuottaa hyvin.

Farmitiin on tuotettu -sivusto, joilla kerrotaan robottilypsyn onnistumiseen vaikuttavista tekijöistä ja erityisesti ruokinnasta robottitiloilla. Löydät sivut tämän linkin takaa.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja