23.03.07

Lännen Rehu Oy ja Lapuan Peruna Oy sopivat perunarehun myynnistä

Lännen Rehun valmius toimittaa perunarehua kotieläintiloille entistä laajemmalla alueella paranee. Lännen Rehu Oy, Finnamyl Oy ja Lapuan Peruna Oy allekirjoittivat 15.3.2007 sopimuksen, joka koskee nyt myös Lapuan Peruna Oy:n tuotantoa. Lännen Rehu on markkinoinut Kokemäen tehtaan valmistamaa perunarehua vuodesta 2005 alkaen. Sopimus koskee kaikkea Finnamyl Oy Kokemäen tehtaalta sekä Lapuan Peruna Oy Lapuan tehtaalta prosessoinnin sivutuotteena syntyvää nautakarjalle tarkoitettua perunarehua.

Lännen Rehun valmius toimittaa perunarehua kotieläintiloille entistä laajemmalla alueella paranee. Lännen Rehu Oy, Finnamyl Oy ja Lapuan Peruna Oy allekirjoittivat 15.3.2007 sopimuksen, joka koskee nyt myös Lapuan Peruna Oy:n tuotantoa. Lännen Rehu on markkinoinut Kokemäen tehtaan valmistamaa perunarehua vuodesta 2005 alkaen.

Sopimus koskee kaikkea Finnamyl Oy Kokemäen tehtaalta sekä Lapuan Peruna Oy Lapuan tehtaalta prosessoinnin sivutuotteena syntyvää nautakarjalle tarkoitettua perunarehua. Prosessoinnissa peruna murskataan ja tärkkelysjyväset erotetaan, jolloin jäljelle jäävät perunan kuituosat. Rehumassassa tapahtuu maitohappokäymistä, mikä takaa hyvän maittavuuden ja säilyvyyden. Varastopaikkana voi olla laakasiilo tai vastaava kovalla pohjalla oleva paikka.

Farmarin Perunarehu-tuotenimellä markkinoitava tuote soveltuu hyvin nautojen seosruokinnan komponentiksi tai energiarehuksi sellaisenaan. Se sopii myös erinomaisesti käytettäväksi tuoreleikkeen ja-mäskin, säilörehun sekä tuoresäilötyn viljan kateaineena. Perunarehu muodostaa säilöttävän rehun päälle ilmaa läpäisemättömän kalvon. Muovia ei tarvita ja sekä rehu että kate voidaan syöttää karjalle. Perunarehu on varsin kustannustehokas vaihtoehto; sen rehuyksikköhinta tilalle toimitettuna on vain noin puolet viljan ry-hinnasta ja kolmannes säilörehun ry-hinnasta.

Farmarin Perunarehua toimitetaan tiloille perunatärkkelystehtaiden käyntiaikana elokuulta marraskuun puoliväliin saakka.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja