04.04.07

Valtakunnallinen laidunpankki aloitti toimintansa

Valtakunnallinen Laidunpankki-verkkopalvelu on aloittanut toimintansa internetissä. -Palvelun avulla maiseman- ja luonnonhoidosta kiinnostuneet karjanomistajat, hevosenomistajat ja maanomistajat kohtaavat toisensa, kertoo kehityspäällikkö Hannele Partanen Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta.
Valtakunnallinen Laidunpankki-verkkopalvelu on aloittanut toimintansa internetissä.

-Palvelun avulla maiseman- ja luonnonhoidosta kiinnostuneet karjanomistajat, hevosenomistajat ja maanomistajat kohtaavat toisensa, kertoo kehityspäällikkö Hannele Partanen Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta.

Laidunpankkiin voi jättää oman ilmoituksensa ja tarjota maata laidunnettavaksi tai eläimiä maisemanhoitajiksi. Hakupalvelusta näkee, millä paikkakunnilla on tarjolla eläimiä ja missä tarjotaan laidunalueita. Sivuilla on tietoa maisemalaiduntamisesta ja sen toteuttamisesta käytännössä. Valmiit sopimusmallit auttavat ottamaan huomioon kaikki vuokraamiseen liittyvät asiat.

Laidunpankki on maksuton tiedonlähde. Ainoastaan omien tietojen lisääminen pankkiin sekä yhteystietojen hankkiminen edellyttävät maksullista käyttöaikaa. Vuoden käyttöajan saa 25 eurolla.

Pirkanmaalla laidunpankki on toiminut pari vuotta. Valtakunnallinen kehittäminen on tehty yhteistyössä Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen, ProAgria Pirkanmaan /maa- ja kotitalousnaisten sekä Faba Jalostuksen kanssa.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja