18.05.07

Alkutuotannon toimija - muistathan rekisteröityä!

Alkutuotannon toimijoiden on rekisteröidyttävä paikkakuntansa elintarvikevalvontaviranomaiselle 31.5.2007 mennessä.

Alkutuotannon toimijoiden on rekisteröidyttävä paikkakuntansa elintarvikevalvontaviranomaiselle 31.5.2007 mennessä.

Alkutuotannolla tarkoitetaan alkutuotannon tuotteiden tuotantoa, kasvatusta ja viljelyä, myös sadonkorjuuta, lypsämistä ja kaikkia eläintuotannon vaiheita ennen teurastusta. Se sisältää myös metsästyksen, kalastuksen ja luonnonvaraisten tuotteiden keräämisen Alkutuotantoa ovat esimerkiksi maidon- ja munantuotanto, lihakarjan kasvatus, kalastus ja kalanviljely, kasvisten ja hedelmien sekä viljan ja sienten viljely, hunajantuotanto, luonnonvaraisten marjojen ja sienten keräily sekä metsästys. Alkutuotantoon liittyviksi toiminnoiksi katsotaan myös alkutuotannon tuotteiden kuljetus pois alkutuotantopaikalta (pois lukien raakamaidon kuljetus)

Rekisteröityminen ei koskea sellaista toimijaa, joka on jo saanut rekisteritiedot paikalliselta elintarvikevalvontaviranomaiselta ja tietää kuuluvansa elintarvikevalvonnan piiriin. Myöskään alkutuotannon toimijoiden, jotka harjoittavat ainoastaan luonnonvaraisen riistan metsästystä ja luonnonvaraisten tuotteiden keräilyä, ei tarvitse rekisteröityä.

Rekisteröitymislomake (Ilmoitus alkutuotantopaikasta) ja lisätietoa asiasta löytyy Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran internetsivuilta www.evira.fi.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja