23.05.07

Työryhmä selvittää maitoalan tulevaisuuden vaihtoehtoja

Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut 23. päivä toukokuuta työryhmän selvittämään maidontuotannon tulevaisuuden vaihtoehtoja. Työryhmän toimiaika päättyy 31.5.2008, mutta se antaa maitokiintiöjärjestelmää koskevan väliraportin marraskuun loppuun mennessä. Työryhmän tehtävänä on arvioida maitosektorin kehitystä sekä maidontuotannon ja -jalostuksen toimintaedellytyksiä tulevaisuudessa. Työryhmä tekee ehdotuksia toimenpiteistä, joilla maitosektorin toimintaa voidaan kehittää.

Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut 23. päivä toukokuuta työryhmän selvittämään maidontuotannon tulevaisuuden vaihtoehtoja. Työryhmän toimiaika päättyy 31.5.2008, mutta se antaa maitokiintiöjärjestelmää koskevan väliraportin marraskuun loppuun mennessä.

Työryhmän tehtävänä on arvioida maitosektorin kehitystä sekä maidontuotannon ja -jalostuksen toimintaedellytyksiä tulevaisuudessa. Työryhmä tekee ehdotuksia toimenpiteistä, joilla maitosektorin toimintaa voidaan kehittää.

Työryhmän puheenjohtajana toimii maatalousylitarkastaja Pekka Sandholm maa- ja metsätalousministeriöstä. Työryhmän jäseniksi on kutsuttu ylitarkastaja Marjatta Jokela ja ylitarkastaja Leena Lamminen maa- ja metsätalousministeriöstä, johtaja Seppo Heiskanen Elintarviketeollisuusliitosta, maitoasiamies Sami Kilpeläinen Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitosta MTK:sta, kansanedustaja Mats Nylund Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbundista SLC:stä, toimitusjohtaja Reijo Kiskola Hämeenlinnan Osuusmeijeristä ja hankintapäällikkö Heikki Mäkelä Valio Oy:stä. Työryhmän asiantuntijoina toimivat erityisasiantuntija Ahti Hirvonen maa- ja metsätalousministeriöstä ja professori Jyrki Niemi Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta MTT:stä. Työryhmän sihteerinä on ylitarkastaja Riitta Ukkonen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja