06.09.07

Tänään liputetaan suomenhevosen kunniaksi

Kansallishevosemme suomenhevosen päivää juhlistetaan tänään 6. päivä syyskuuta; päivämääränä, jona sata vuotta aiemmin Keisarillinen Suomen Senaatti vahvisti päätöksensä suomenhevosen kantakirjasta. Suomen Hippos ry on antanut Suomenhevosen päivänä liputussuosituksen. Suomenhevosia on tällä hetkellä noin 19 500, joukossa niin ravureita kuin ratsuja. Sotiemme aikana suomenhevoset olivat korvaamaton apu sekä rintamalla että kotipelloilla ja -metsissä. Ennen koneiden aikakautta tämä sitkeä kauramoottori teki pitkää työpäivää pelloilla ja metsätöissä.

Kansallishevosemme suomenhevosen päivää juhlistetaan tänään 6. päivä syyskuuta; päivämääränä, jona sata vuotta aiemmin Keisarillinen Suomen Senaatti vahvisti päätöksensä suomenhevosen kantakirjasta. Suomen Hippos ry on antanut Suomenhevosen päivänä liputussuosituksen.

Suomenhevosia on tällä hetkellä noin 19 500, joukossa niin ravureita kuin ratsuja. Sotiemme aikana suomenhevoset olivat korvaamaton apu sekä rintamalla että kotipelloilla ja -metsissä. Ennen koneiden aikakautta tämä sitkeä kauramoottori teki pitkää työpäivää pelloilla ja metsätöissä.


Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja