03.10.07

Artturi laskee pyöröpaalille hinnan ja säilörehulle syöntiarvion

Artturi-verkkopalvelu valmistautuu alkavaan sisäruokintakauteen tarjoamalla uudet laskurit, joilla lasketaan pyöröpaalin hinta ja säilörehun syöntipotentiaali. Tänä syksynä rehuviljan hinta on noussut voimakkaasti, mikä korottaa myös säilörehun kauppahintaa. Paalinhintalaskuri laskee paalille rahallisen arvon paalin painon, säilörehun kuiva-ainepitoisuuden ja korvaavan rehun hinnan perusteella.

Artturi-verkkopalvelu valmistautuu alkavaan sisäruokintakauteen tarjoamalla uudet laskurit, joilla lasketaan pyöröpaalin hinta ja säilörehun syöntipotentiaali.

Tänä syksynä rehuviljan hinta on noussut voimakkaasti, mikä korottaa myös säilörehun kauppahintaa. Paalinhintalaskuri laskee paalille rahallisen arvon paalin painon, säilörehun kuiva-ainepitoisuuden ja korvaavan rehun hinnan perusteella.

Syönti-indeksi määritetään Valion Artturi-rehuanalyysissä rehunäytteestä määritettyjen lähtötietojen perusteella. Syönti-indeksiin vaikuttavat säilörehun sulavuus, käymisaste, kuiva-ainepitoisuus, sato (alku- tai loppukesän rehu) ja kasvilaji (nurmiheinät, apila tai kokoviljasäilörehu).

Maksuttoman Artturi-palvelun tuottavat Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT ja Valio.

Artturi-verkkopalvelu

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja