Olet täällä

Varaa Viljelijän Tuoreleikettä nyt! Maittavalla rehukomponentilla lisää tuottavuutta nautakarjan ruokintaan

Viljelijän Tuoreleike on tasalaatuinen, maittava, tuotantoa tehostava ja nautakarjan ruokintaan erinomaisesti sopivakotimainen rehukomponentti, jota syntyy sokeriteollisuuden sivutuotteena. Tulevan satokauden tuoreleikettä myydään parhaillaan.

Rehukomponenttina tuoreleikettä pidetään erinomaisena erityisesti hyvän maittavuutensa ansiosta. Kun rehu maittaa, myös syönti lisääntyy. Monilla maitotiloilla hyvän syönnin myötä myös maitotuotos on kehittynyt positiivisesti.

Viljelijän Tuoreleike sisältää runsaasti hyvin sulavaa NDF-kuitua ja myös energiaa, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää tasaamaan esimerkiksi säilörehun laatuvaihteluja tai jopa osin korvaamaan ruokinnassa säilörehua tai viljaa. Monilla tiloilla tuoreleike on turvallisen ja sujuvan käytettävyytensä ansiosta noussut keskeiseksi perusrehukomponentiksi, jota käytetään ruokinnassa tasaisesti koko sisäruokintakauden ajan muiden perusrehujen rinnalla.

Sopiva käyttömäärä lypsylehmille on 6-10 kg/pv per eläin, optimi toki pitää hakea ruokinnan suunnittelun kautta. Lihanautojen ruokinnassa tuoreleikettä on käytetty perinteisesti hieman vähemmän, 3,5-5 kg/pv per eläin. Jos säilörehua on saatavilla niukasti, tuoreleikkeen määrää ruokinnassa on useimmissa tapauksissa mahdollista lisätä.

Kiinteä sopimus Viljelijän Tuoreleikkeestä – oiva apu riskienhallintaan

Viljelijän Tuoreleikkeestä tehdään toukokuun 2021 loppuun asti kolmen vuoden kiinteähintaisia sopimuksia eli aina satokaudelle 2023 asti. Kolmen vuoden toimitussopimuksen tehdessään asiakas saa 2021 tilaustaan vastaavan määrän samalla hinnalla myös vuosina 2022 ja 2023. Sopimus on tiloille hyvä mahdollisuus vakioida osa karkearehun kustannuksista ja myös laadusta, sillä leike ei ole säilörehun tavoin altis sääriskille - laatuvaihtelu vuosien välillä on varsin pientä.

Varaus sopimukseen kannattaa tehdä pikimmiten ja viimeistään toukokuun 2021 aikana, mikäli haluaa varmistaa leikkeen käytön tilalla tulevina vuosina kiinteään hintaan.

Säilö siiloon, aumaan tai tuubiin​

Viljelijän Tuoreleikettä on saatavilla sekä irtotavarana, että tuubipakattuna. Irtotavara säilötään nurmirehun tavoin siiloon tai aumaan. Tuubipakkaus sopii kaikenkokoisille tiloille: se ei vaadi siilotilaa, ainoastaan tasaisen ja tiiviin pohjan, johon tuubi voidaan täyttää. Tuubipakkaus auttaa siilotilan hallinnassa, ja on erinomainen vaihtoehto esim. kesäruokintaan myös isommilla tiloilla, koska etenemä on suurempi kuin siilossa pienen poikkipinta-alan ansiosta. Säilyvyyden varmistamiseksi tuoreleike toimitetaan tiloille happokäsiteltynä.

Lue lisää Viljelijän Tuoreleikkeen säilönnästä.

Ota yhteys myyntiin ja tee varaus Viljelijän Tuoreleikkeestä nyt.

Voit myös jättää yhteystietosi verkkolomakkeella, niin olemme yhteydessä sinuun päin!

Kommentit

Samankaltaista sisältöä