Lisätyökalu viljelijän pakkiin tuhohyönteisten torjunnassa – Fibrolla uusia käyttökohteita

Fibrolle on myönnetty uusia käyttökohteita vuodelle 2023! Uusia käyttökohteita ovat tuhohyönteisten torjunta marjoilla (mm. mansikka, vadelma ja eri marjapensaat) avomaalla, tunnelissa ja kasvihuoneessa, kurkulla ja tomaatilla kasvihuoneessa ja tunnelissa sekä koristepensaiden ja -puiden taimilla. Fibron uudesta minor use -luvasta on apua varsinkin mansikan viljelyssä, jossa punkkien torjunnassa vaihtoehdot ovat käymässä vähiin ja torjunnassa tarvitaan kaikki mahdolliset keinot.

Fibron jo aiemmin käytössä olleet käyttökohteet ovat tuhohyönteisten torjunta perunalla, omenalla, päärynällä, kirsikalla, luumulla, porkkanalla ja palsternakalla sekä avomaankurkulla avomaalla.

Fibro on tuhohyönteisten torjuntaan tarkoitettu valmiste, joka toimii mekaanisesti muodostamalla tuholaisille peittävän kalvon ja estämällä niiden hapensaannin. Fibro, joka perustuu parafiiniöljyyn, muodostaa myös lehdille kalvon, joka estää kirvoja siirtämästä virustauteja kasvustossa.

Fibrolla paras teho punkkeihin saadaan torjumalla talvehtineet yksilöt aikaisin keväällä. On tärkeää, että nestemäärä on riittävä peittämään koko kasvuston. Ruiskutus on suositeltavaa tehdä kuivaan kasvustoon mieluiten pilvipoutaisena iltana. Älä ruiskuta korkeissa lämpötiloissa (25-30°C) tai suorassa auringonpaisteessa. Ruiskutusta ei myöskään suositella täyskukinnan aikana. Vältä rikkakasviruiskutusta Fibro-käsittelyn jälkeen. Fibro-valmisteen torjuntateho yksinään ei ole täydellinen, vaan valmistetta käytetään täydentävänä osana torjuntaohjelmassa.

Annostelu mansikalla on 10 l/ha, vesimäärä 500–1000 l/ha (1-2 %), korkeintaan kaksi käsittelyä kasvukauden aikana. Käsittelyt tehdään seitsemän vuorokauden välein, jos käsittely toistetaan.

Avomaalla käyttö sallittu samalla lohkolla joka kolmas vuosi. Sallittu myös luomutuotannossa.

Tutustu tarkemmin Fibro-tuotteeseen Nordisk Alkalin nettisivuilla tai kysy paikalliselta jälleenmyyjältäsi. Tuotetta on saatavilla Hankkijan, Lantmännen Agron ja Viljelijän Bernerin kautta.

Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja