Olet täällä

Ajankohtaista nyt: ohran pensotusruiskutus Medax Maxilla ja kasvitaudit leviämässä

Olemme jäljessä keskimääräisen lämpösumman kertymisessä ja sateita on tullut paikon runsaasti. Nyt näyttää siltä, että lämpösummaakin saadaan ja viljojen kehitys kiihtyy. Pian on ajankohtaista vehnän ja ohran pensotukseen tähtäävät ruiskutukset Medax Maxilla, aikainen rikkakasvitorjunta sekä mahdollisesti myös kasvitautientorjunta, mikäli rankat sateet ovat levittäneet kasvitauteja.

Ohran sato-odotusta voidaan nostaa merkittävästi korrensäädekäsittelyllä. Ohran pensomista voidaan lisätä Medax Maxilla: näin pysäytetään pääverson kasvu, jolloin sivuversojen kehitykselle jää aikaa. Medax Maxin proheksadioni-kalsium vaikuttaa ohrassa heti, joten kehotamme teitä käymään itse pellolla katsomassa parin päivän päästä tehoa, kun kasvit "tekevät tilaa" sivuversojen kehitykselle Medax Max käsittelyn jälkeen. Sopiva annos on 0,3 kg/ha ja sen voi yhdistää aikaistettuun rikkakasvitorjuntaan ohran pensomisen puolen välin aikaan. Samalla voi antaa myös hiveniä. Katso alla kuva tehosta RGT Planetilla.

Nyt on tärkeätä tarkkailla kasvitauteja, sillä runsaat sateet ovat levittäneet tehokkaasti kasvitauteja maasta. Esimerkiksi rengaslaikku (ruis, ohra) ja pistelaikku (vehnä) leviävät maasta tehokkaasti sateen levittäessä niitä oljista ja sängestä. Vehnän pistelaikkua esiintyy erityisesti pelloilla, joilla on ollut peräkkäin monokulttuurissa vehnää ja kevytmuokkaus. Mikäli tartunta on voimakas Juventusta voi lisätä rikkakasviruiskutuksen yhteyteen. Medax Max RGT Planet ohralle 0,3kg/ha pensomisen puoleen väliin Sateet levittävät pistelaikkua vehnässä. Mikäli tartunta on voimakas Juventusta voi lisätä rikkakasviruiskutuksen yhteyteen.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä