Olet täällä

Öljykasvien tuholaispaine jatkuu

Paikoin löytyy myös kaalikoita ja kirppoja. Rapsikuoriaisen torjuntakynnys on varhaisessa nuppuvaiheessa 0.5-1 kuoriainen/kasvi. Myöhäisessä nuppuvaiheessa ja lähellä kukintaa torjuntakynnys on suurempi eli 2-3 kuoriaista / kasvi. Jos alueella on runsaasti rapsikuoriaisen luontaista vihollista, rapsikuoriaispistiäistä, on myöhäisen nuppuvaiheen torjuntakynnys 3-4 kuoriaista /kasvi. Resistenssin kehittymisen välttämiseksi torjunta-ainevalmisteita on aina käytettävä käyttöohjeen mukaisesti ja pyrittävä minimoimaan käyttökertojen määrä. Samaan tehoaineryhmään kuuluvia valmisteita ei pidä käyttää useita kertoja peräkkäin. Torjunnassa on huomioitava mehiläisvaroitukset ja valmisteiden käyttörajoitukset.

www.luke.fi

Kommentit

Samankaltaista sisältöä