Olet täällä

Yhdeksän uutta tarkkuuskylvökonetta saapui Suomeen

Yhdeksän uutta tarkkuuskylvökonetta saapui Suomeen

Yläneelle toimitettiin maanantaina 6. huhtikuuta yksi 9-rivinen ja kahdeksan 6-rivistä Özdöken tarkkuuskylvökonetta. Koneista kaksi lähti kohti Pohjanmaata ja loput eri puolille sokerijuurikkaan viljelyaluetta.  

Kyseistä konemallia on myyty tänä vuonna yhteensä 10 kappaletta, joista yksi on pari vuotta vanha ja käytetty versio.

"Tilausta olisi ollut vielä yhdelle lisää, mutta sen hankinta siirtyy ensi vuodelle. Koneet tulevat Turkista, ja siksi ne eivät ehdi enää tämän kevään kylvöiksi perille", Propax Agro Oy:n edustaja Timo Rouhiainen kertoo. 

Nämä tarkkuuskylvökoneet on pääasiassa ostettu yhteiskäyttöön tai urakointia varten. Kylvöala saattaa nousta useammalla koneella alkavalla kaudella jopa sataan hehtaariin. Koneen hinta-laatusuhde huomioiden kyseessä on taloudellisesti hyvin perusteltu investointi, joka vaikuttaa myös satotasoihin positiivisesti. Koneen kylvötekniikka mahdollistaa kylvämisen niin kynnettyihin kuin kevytmuokattuihinkin lohkoihin ja jopa suorakylvö onnistuu. Conviso-menetelmä mahdollistaa rikkatorjunnan onnistumisen kustannustehokkaasti myös kevyemmin muokatuilla lohkoilla.


Timo Rouhiainen ja Mika Nieminen ”kättelevät” pari metrinen keppi välissään korona-ohjeistuksia noudattaen.

9-rivinen tarkkuuskylvökone

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä