01.02.05

Teknologialla tulosta! Seminaari Vakolassa 11.1.2005.

Miten teknologian avulla voidaan parantaa kannattavuutta maaseudun yrityksissä? Millaisia ovat maatalouden tulevaisuudennäkymät poliittisesti ja energiatalouden kannalta? Entä miltä näyttää suurten yksiköiden teknologia ja talous valtameren toiselta puolelta, Iowan yliopiston näkövinkkelistä? Toinen Teknologiapäivä järjestetään 11.1.2005 MTT:n maatalousteknologian tutkimusyksikössä (Vakola) Vihdissä. Seminaarin ohjelmassa on kotimaisten ja ulkomaisten asiantuntijoiden alustuksia.

Miten teknologian avulla voidaan parantaa kannattavuutta maaseudun yrityksissä? Millaisia ovat maatalouden tulevaisuudennäkymät poliittisesti ja energiatalouden kannalta? Entä miltä näyttää suurten yksiköiden teknologia ja talous valtameren toiselta puolelta, Iowan yliopiston näkövinkkelistä?

Toinen Teknologiapäivä järjestetään 11.1.2005 MTT:n maatalousteknologian tutkimusyksikössä (Vakola) Vihdissä. Seminaarin ohjelmassa on kotimaisten ja ulkomaisten asiantuntijoiden alustuksia.

Kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Erkki Pulliainen pitää juhlapuheen maatalouspolitiikasta muuttuvassa energiaympäristössä. Professori Henrik Have Tanskan maatalousyliopistosta alustaa teknologiavalintojen talousvaikutuksista, ja Per-Anders Hansson Ruotsin maatalousyliopistosta kertoo maatilan järjestelmien suunnittelusta. Iowan yliopiston apulaisprofessori Risto Rautiaisen aiheena on "Suurten yksiköiden teknologia ja talous". Iltapäivällä professori Aarne Pehkonen alustaa tulevaisuuden osaamistarpeista ja tutkimuspäällikkö Heikki Isosaari kertoo tutkimustulosten viemisestä käytäntöön. Päivän päätteeksi ruoditaan käytännön teknologiainvestointien ja uuden tekniikan kannattavuutta.

Aamupäivällä Vakolan naapurissa, Olkkalan kartanolla järjestettävä työturvallisuuspaneeli pureutuu teemaan "Ihmisen rajallisuus ja työn kehittäminen maatilalla". Paneelin alustajina ovat kognitiotieteen professori, PhD Christina Krause Helsingin yliopistosta ja TkT Ulla Lehtinen Oulun yliopistosta. Samaan aikaan konehallissa esitellään Vakolan tutkimushankkeita, mittaustoimintaa ja konevalmistajien uutuuksia.

Ilmoittautumiset 5.1.2005 mennessä ja lisätiedot: Marja Kallioniemi puh. (09) 2242 5222 tai 040 84 372 37, sähköposti [email protected]. Viikolla 53 pyydämme ilmoittautumaan mieluiten sähköpostitse.

Osallistumismaksut: 40 euroa, opiskelijat 10 euroa. Maksu sisältää ohjelman, teknologiapäivän materiaalikansion sekä kahvi- ja ruokatarjoilut. Alennettu osallistumismaksu ei sisällä materiaalikansiota. Osallistumismaksut laskutetaan seminaarin jälkeen postitse ilmoittautumisten yhteydessä annettuun osoitteeseen. Työturvallisuuspaneeli on ilmainen ja kaikille avoin tilaisuus.

Järjestelyissä ovat mukana MTT maatalousteknologian tutkimus (Vakola), Työtehoseura ry, ProAgria Maaseutukeskusten Liitto sekä koneuutuuksia esittelevät yhteistyökumppanit Valtra Oy, Pellonpaja Oy ja Avant Tecno Oy.

Tapahtuman nettisivut:

Ajo-ohje Vakolaan

Tervetuloa osallistumaan mielenkiintoiseen Teknologiapäivään Vihdissä!

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja