05.07.05

Kunnostamalla uudenveroinen öljysäiliö puoleen hintaan

Monen maatilan pihamaalla tikittää aikapommi. Pienikin määrä puhkisyöpyneestä farmarisäiliöstä valunutta öljyä saattaa aiheuttaa kymmenien tuhansien eurojen laskun. Koska puhkeaminen ei ole ennalta arvaamaton tapahtuma, saattaa maksumieheksi joutua säiliön omistaja. Lähivakuutus käynnisti alkuvuodesta kampanjan, jolla kannustetaan maatiloja farmarisäiliöiden kunnostamiseen.

Monen maatilan pihamaalla tikittää aikapommi. Pienikin määrä puhkisyöpyneestä farmarisäiliöstä valunutta öljyä saattaa aiheuttaa kymmenien tuhansien eurojen laskun. Koska puhkeaminen ei ole ennalta arvaamaton tapahtuma, saattaa maksumieheksi joutua säiliön omistaja. Lähivakuutus käynnisti alkuvuodesta kampanjan, jolla kannustetaan maatiloja farmarisäiliöiden kunnostamiseen.

Kaikilla maatiloilla on maanpäällinen polttoainesäiliö. Lähes kaikilla tiloilla on vähintään kaksi säiliötä, monilla useampiakin. Käytössä on kaiken kaikkiaan ainakin 150 000 farmarisäiliötä. Käyttöiän perusteella 20 000 - 40 000 säiliötä olisi kunnostuksen tai uusimisen tarpeessa. Koska uudet säiliöt ovat kalliita, käytössä on kymmeniä tuhansia yli kaksikymmentä vuotta vanhoja säiliöitä ja näistä aiheutuu monenlaista harmia.

- Jokainen yli 25 vuotta vanha farmarisäiliö on kunnostuksen tarpeessa, väittää toimitusjohtaja agronomi Pertti Ratia.

Ylihärmäläinen Farmtools on kunnostanut maatilojen farmarisäiliöitä vuodesta 1993. Uusia säiliöitä yritys on valmistanut paljon kauemmin. Alkusysäyksen kunnostamiselle antoivat vuotavien säiliöiden omistajat, jotka kyselivät korjausmahdollisuutta. Kun asiaa tutkittiin ja kokeiltiin, huomattiin, että kunnostaminen onnistuu.

- Farmarisäiliö ruostuu salakavalasti säiliön sisältä ja pohjalta. Tämä johtuu siitä, että säiliö hengittää joka päivä. Kun päivällä ilma lämpenee, säiliö "puhaltaa" ilmaa ulos. Illalla ilman viiletessä se imee sisäänsä kosteaa ja pölyistä ilmaa. Kun tätä tapahtuu koko ajan, tulee säiliön pohjalle kosteutta ja epämääräistä moskaa.

Ratia harmittelee, että moni maanviljelijä huomaa säiliön syöpymisen vasta kun öljyn mukana kulkeutuu koneisiin moskaa, joka hajottaa esimerkiksi syöttöpumpun. Yleensä säiliön vuotaminen havaitaan, kun säiliöauto on täyttänyt sen ja pohjamoska on lähtenyt liikkeelle.

Kunnostamalla uudenveroisia

Ratia väittää, että kunnostetut säiliöt ovat ainakin uuden veroisia. Uusia paremmiksi ne tekee pohjanpaikkauksessa käytetty paksumpi teräslevy. Ulkopinnasta tulee hiekkapuhaltamalla ja nykyaikaisilla maaleilla entistä ehompi. Kunnostuksen yhteydessä säiliön jalustat tarkistetaan ja tarvittaessa niihin asennetaan lisätuet.

- Jotta voimme olla varmoja kunnostuksen onnistumisesta, kaikki säiliöt koeponnistetaan. Kunnostuksen aikana pystymme näkemään säiliön kunnon sekä sisä- että ulkopuolelta. Käytössämme on sovellettuna ISO 9000-laatukäsikirja.

Pertti Ratia pitää kunnostamista uusien tekemistä haastavampana, koska työ on yksilöllistä käsityötä. Tällä hetkellä Farmtoolsin toiminnasta puolet on vanhojen säiliöiden kunnostamista ja toinen puoli uusien tekemistä. Kunnostaminen näyttää olevan kasvussa. Vuodessa Farmtools kunnostaa muutaman sata säiliötä.

Pertti Ratia kertoo, että säiliöiden kunnostaminen on nyt taloudellisesti entistä kannattavampaa, koska teräksen hinta on nousussa. Uusi säiliö maksaa noin 1800 euroa, kun kunnostaminen kustantaa kunnosta ja koosta riippuen 550-600 euroa. Kuljetuskustannuksineen säiliön kunnostaminen maksaa noin puolet uuden hinnasta. Kunnostus on taloudellisesti ja ympäristön kannalta järkevää uusiokäyttöä.

Säiliöitä tuodaan Ylihärmään ympäri Suomea. Farmtools tekee yhteistyötä Kauhavalaisen liikennöitsijän kanssa, joka tuo kunnostettavia säiliöitä samalla kun vie uusia. Tavallista henkilöauton peräkärryä Ratia pitää kokonsa puolesta sopivimpana yhden säiliön kuljettamiseen.

Farmarisäiliöiden peruskunnostusohjelma

1. Vastaanottotarkastus

2. Öljyn ja lian imurointi säiliön sisältä

3. Hiekkapuhallus ulkopuolelta

4. Pohjaosan poistaminen

5. Sisäpuolen puhdistus ja sisäpinnan katsastus

6. Uuden pohjalevyn mankelointi oikeaan säteeseen

7. Pohjaosan hitsaus

8. Koeponnistus ja saumojen tiiviyskatsastus

9. Jalustan tarkastaminen, mahdollinen lisätuenta tai uusiminen

10. Muiden lisävarusteiden kuten lappovirtauksen estimen tai läpivientimuhvien kiinnitys

11. Kuumavesipesu

12. Liuotinpesu

13. Maalaus (alusmaali ja pintamaali)

14. Viimeistely

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja