05.07.05

OP-ryhmän osavuosikatsaus 3/2005

OP-ryhmän 12 kuukauden kasvu jatkui nopeana ja markkina-asema vahvistui erityisesti rahastoissa ja vakuutussäästöissä. Tulos ennen veroja kasvoi 4,0 prosenttia 145 miljoonaan euroon. Korkokate kasvoi 4,7 prosenttia. Riskiasema säilyi vakaana ja riskinkantokyky vahvistui. Koko vuoden tuloksen ennen veroja arvioidaan muodostuvan samantasoiseksi kuin vuonna 2004. OP-ryhmän liiketoiminnan kasvu jatkui voimakkaana. Luottokanta kasvoi viime vuoden maaliskuusta 13 prosenttia ja talletuskanta 8 prosenttia. Vakuutussäästöt kasvoivat 19 prosenttia ja sijoitusrahastojen pääomat 62 prosenttia.

OP-ryhmän 12 kuukauden kasvu jatkui nopeana ja markkina-asema vahvistui erityisesti rahastoissa ja vakuutussäästöissä. Tulos ennen veroja kasvoi 4,0 prosenttia 145 miljoonaan euroon. Korkokate kasvoi 4,7 prosenttia. Riskiasema säilyi vakaana ja riskinkantokyky vahvistui. Koko vuoden tuloksen ennen veroja arvioidaan muodostuvan samantasoiseksi kuin vuonna 2004.

OP-ryhmän liiketoiminnan kasvu jatkui voimakkaana. Luottokanta kasvoi viime vuoden maaliskuusta 13 prosenttia ja talletuskanta 8 prosenttia. Vakuutussäästöt kasvoivat 19 prosenttia ja sijoitusrahastojen pääomat 62 prosenttia.

Markkinaosuus sijoitusrahastojen pääomista kasvoi viime vuoden vastaavasta ajasta 2,1 prosenttiyksikköä ja henki- ja eläkevakuutuksen vakuutussäästöistä 1,0 prosenttiyksikköä. Markkinaosuus henki- ja eläkevakuutuksen maksutulosta oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä 3,7 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Markkinaosuus luotoista kasvoi 0,4 prosenttiyksikköä. Osuus kasvoi yritysluotoissa 1,4 ja supistui asuntoluotoissa 0,3 prosenttiyksikköä.

Kannattavuus pysyi vahvana. Tulos ennen veroja oli 145 miljoonaa euroa, eli 4,0 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin (140). Tuloksen paranemiseen vaikutti korkokatteen 4,7 prosentin kasvun lisäksi muiden tuottojen 6,9 prosentin kasvu.

Riskikantokyky vahvistui edelleen. Vakavaraisuus ensisijaisilla omilla varoilla laskettuna oli 13,9 prosenttia. Riskiasema säilyi vakaana. Järjestämättömien saamisten määrä supistui edelleen vuodentakaisesta.

OP-ryhmän tavoitteena on vahvistaa edelleen markkina-asemaansa. Kuluvan vuoden tuloksen ennen veroja arvioidaan muodostuvan samantasoiseksi kuin vuonna 2004.

OP-ryhmä siirtyi IFRS-tilinpäätöskäytäntöön 1.1.2005. Osavuosikatsaus on nyt ensimmäistä kertaa laadittu IFRS-standardien mukaan.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja