20.09.05

Uuden ajan verkkopankki aukeaa

Loka-marraskuussa avautuu miljoonalle suomalaiselle uuden ajan verkkopankki. Osuuspankin Internet-palvelu on tänään Suomen suosituin verkkopankki, jossa vieraillaan yli miljoona kertaa viikossa. Kokonaan uudelleen rakennettu op.fi tuo asiakkaalle työkalut paperittomaan pankkiasiointiin ja oman talouden hallintaan.

Loka-marraskuussa avautuu miljoonalle suomalaiselle uuden ajan verkkopankki. Osuuspankin Internet-palvelu on tänään Suomen suosituin verkkopankki, jossa vieraillaan yli miljoona kertaa viikossa. Kokonaan uudelleen rakennettu op.fi tuo asiakkaalle työkalut paperittomaan pankkiasiointiin ja oman talouden hallintaan.

Miljoonalle suomalaiselle

- Vuonna 1996 avasimme ensimmäisenä Suomessa ja toisena maailmassa www-pohjaisen pankkipalvelun. Olemme myös ainoa verkkopankki maailmassa, johon asiakas voi tunnistautua sähköisellä varmennekortilla. Uusi op.fi on jatke sähköisten palveluidemme kehitykselle ja näyttää suuntaa seuraavan sukupolven sähköiselle asioinnille, kehittämisjohtaja Matti Korkeela OP-ryhmästä toteaa.

- Uuden op.fi:n rakentaminen on ollut haastava ja mittava, yli kahden vuoden pituinen hanke. Siihen on osallistunut satoja henkilöitä OP-ryhmästä ja yhteistyökumppaniyrityksistä, yksikönpäällikkö Ilkka Korkiakoski OP-ryhmästä kertoo.

Paperitonta pankkiasiointia verkkolaskun avulla

- Uusi op.fi tarjoaa asiakkaalle työkalut paperittomaan pankkiasiointiin. Muun muassa verkkotiliotteen ja verkkopalkan avulla asiakas on voinut jo jonkin aikaa päästä eroon paperisista tiliotteita ja palkkanauhoista ja säilyttää ne tallessa verkkopankissa, Ilkka Korkiakoski kertoo.

- Loka-marraskuussa tuomme asiakkaidemme käyttöön myös verkkolaskun. Silloin asiakas voi ottaa laskutkin vastaan suoraan verkkopankkiinsa, jossa ne säilyvät tallessa.

- Säästämisen ja sijoittamisen palvelukokonaisuus on tehty erittäin laajaksi. Yksityishenkilöt tekevät osakesijoituksiaan jo lähes pelkästään verkossa ja rahastosijoitustenkin tekeminen verkkopankin kautta on selvästi kasvussa.

- Asiakkaiden käytettävissä ovat Opstockin sijoitustutkimuksen osto- ja myyntisuositukset sekä yritysten tulosennusteet. Ne sijoittuivat viime vuonna kolmen parhaan joukkoon AQ Researchin pohjoismaisessa tutkimuksessa, Korkiakoski kertoo.

Verkkopankki on asiakkaalle yhä enemmän oman talouden hallinnan työkalu. Siitä kertoo muun muassa se, että lähes viidennes OP-ryhmän verkkoasiakkaista käyttää verkkopankkiaan joka päivä.

Op.fi:tä voi muokata

Op.fi on Suomen ainoa verkkopankki, jossa asiakas löytää yhdestä palvelusta sekä informaatiosisällön että kaikki peruspankkipalvelut. Uuden op.fi:n kehittämisen lähtökohtana oli, että peruspankkiasioinnin on edelleen hoiduttava helposti ja nopeasti.

Asiakas voi myös muokata palvelua omaa asiointiaan tukevaksi. Esimerkiksi pikavalikkoon voi valita omia suosikkejaan. Heti verkkopankin etusivulle voi saada ajantasaiset tiedot omista tileistään, korteistaan, luotoistaan ja sijoituksistaan.

Käytetyimpiin palveluihin pääsee kahdella klikkauksella eikä yhteenkään palveluun ole matkaa kolmea klikkausta enempää.

Pohjaa tulevaisuuden pankkiasioinnille

- Jo lähitulevaisuudessa asiakkainamme on suuri joukko suomalaisia, joille laajakaistayhteydet, nettipuhelut ja chatit ovat aina olleet arkipäivää. Yhä suurempi osa asiakkaistamme haluaa hoitaa myös pankkiasiansa kokonaan sähköisesti. Rakennamme pankkipalvelua, joka vastaa tämän käyttäjäryhmän tarpeisiin, Ilkka Korkiakoski kertoo.

- Tulevaisuuden pankkipalvelu on käyttäjänsä mukaan personoituva, tiedon ja toiminnallisuuden yhdistävä portaali. Se tarjoaa kattavat työkalut asiakkaan oman talouden hallintaan ja kehittyneeseen viestintään asiakkaan ja pankin välillä. Tätä kokonaisuutta me kutsumme sähköiseksi työpöydäksi, Korkiakoski jatkaa.

OP-ryhmässä asiakkaan ja pankin välisen sähköisen neuvotteluyhteyden kehittäminen on suunnitteilla ja osittain jo työn alla. Sähköisiin pankkipalveluihin ja sähköisen neuvottelun mahdollisuuksiin voi tutustua Pankkipalvelut verkossa -teemaviikoilla Lasipalatsin Kohtaamispaikassa 19.-30.9.

Teksti: Osuuspankkikeskus

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja