06.10.05

Trombit yleistyvät

Vakuutusyhtiöihin tulevat korvaushakemukset todistavat, että myrskyjen ja trombien yleisyys on lisääntynyt myös meillä Suomessa. Ilmoituksia näistä vahingoista tulee yhä useammin. Myrskyt kaatavat metsää ja metsälle aiheutuneista vahingoista maksetaan korvauksia metsänsä myrskyn varalta vakuuttaneille. Yleisemmiksi ovat tulleet myös trombien aiheuttamat vahingot maatilan talouskeskukselle ja sen muille rakennuksille. Myrksyn rakennuksille aiheuttamia vahinkoja korvattaan maatilojen vakuutuksista, usein myös vakuutusten suppeimmilla turvatasoilla.

Vakuutusyhtiöihin tulevat korvaushakemukset todistavat, että myrskyjen ja trombien yleisyys on lisääntynyt myös meillä Suomessa. Ilmoituksia näistä vahingoista tulee yhä useammin.

Myrskyt kaatavat metsää ja metsälle aiheutuneista vahingoista maksetaan korvauksia metsänsä myrskyn varalta vakuuttaneille. Yleisemmiksi ovat tulleet myös trombien aiheuttamat vahingot maatilan talouskeskukselle ja sen muille rakennuksille. Myrksyn rakennuksille aiheuttamia vahinkoja korvattaan maatilojen vakuutuksista, usein myös vakuutusten suppeimmilla turvatasoilla.

Myrskyvahinkojen kuuluminen vakuutusten piiriin on unohtunut uutisotsikoissa olleiden tulvimisvahinkojen vuoksi. Koska valtion korvausjärjestelmä korvaa ainakin periaatteessa tulvan aiheuttamat vahingot, vakuutuksia ei ole yleensä ulotettu tälle alueelle. Toisin on myrskyjen osalta. Koska valtion korvausjärjestelmä ei kata myrksyn aiheuttamia vahinkoja, antavat vakuutukset turvan.

Farmit.netin talouskanavalla Kuukauden vahinkotapauksissa kuvataan sekä sanoin että kuvin trombin kesällä 2005 aiheuttama vahinko. Vahinko esitellään vahingon alkamisesta aina vakuutuskorvauksiin asti.


Tutustu Trombin aiheuttamaan vahinkoon >>

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja