Olet täällä

Lipper valitsi kaksi LähiTapiolan rahastoa pohjoismaiden parhaiksi rahastoiksi

Puolueeton rahastoluokittaja Lipper valitsi kaksi LähiTapiolan sijoitusrahastoa vuoden 2014 parhaiksi pohjoismaisiksi rahastoiksi vuotuisessa rahastovertailussaan. Palkinnot saivat Maailma 80 -yhdistelmärahasto sekä Yrityskorko-rahasto.

LähiTapiola Maailma 80 –rahasto valittiin pohjoismaiden parhaaksi yhdistelmärahastoksi kansainvälisesti sijoittavien yhdistelmärahastojen vertailuryhmässään (Mixed Asset EUR Flexible – Global). LähiTapiola Yrityskorko –rahasto valittiin pohjoismaiden parhaaksi korkorahastoksi euroalueen velkakirjarahastojen vertailuryhmässään (Bond Euro).


”Palkinnot merkitsevät meille tunnustusta omaan näkemykseemme perustuvasta varainhoidosta. Lisäksi ne ovat tunnustus systemaattiselle, pitkäjänteiselle ja kurinalaiselle sijoitusprosessille, jossa pääpaino on faktoissa”, LähiTapiola Varainhoidon apulaisjohtaja ja Maailma-rahastojen päävastuullinen salkunhoitaja Jari Järvinen kertoo.

Palkinnot perustuvat vertailuryhmänsä parhaisiin, johdonmukaisesti saavutettuihin tuottoihin, joissa on huomioitu sijoitusten riski. Maailma 80-rahastossa tarkastelujakso oli viisi vuotta ja Yrityskorko-rahastossa kolme vuotta.

”LähiTapiolan sijoitusfilosofia perustuu omaan analyysiin ja yhdessä tekemiseen. Olemme ylpeitä osaamisestamme, jota kehitämme jatkuvasti eteenpäin. Esimerkiksi LähiTapiola Yrityskorko –rahastossa hyödynnämme ekonomistiemme talousosaamista, korkomarkkinoiden osaamistamme sekä laaja-alaista yritystuntemustamme myös osakemarkkinoiden näkökulmasta”, Yrityskorko-rahaston päävastuullinen salkunhoitaja Kari Pihkala sanoo.

Palkitut Maailma-rahastot

Koko LähiTapiolan Maailma-rahastojen perhe on pärjännyt puolueettomissa vertailussa erinomaisesti jo vuodesta 2009 saakka. Kaikilla neljällä LähiTapiolan Maailma-rahastolla viisi tähteä ja useita palkintoja ja ehdokkuuksia toiselta puolueettomalta rahastoluokittajalta Morningstarilta. Lisäksi rahastoluokittaja Lipper on valinnut aikaisemmin Maailma 20 -rahaston vuonna 2011 ja Maailma 50 -rahaston vuonna 2009 parhaiksi rahastoiksi omissa vertailuryhmissään. Nyt siis kaikilla Korkomaailma–rahastoa lukuun ottamatta on palkinnot.

”Korkomaailma–rahastolla on vasta 3 vuoden tuottohistoria, joten se ei ole vielä päässyt mukaan kilpailuihin mukaan. Uskon, että myös tämä rahasto tulee menestymään tulevaisuudessa, kun tuottohistoriaa kertyy riittävästi”, Järvinen kertoo.

Tutkitusti Suomen parasta varainhoitoa

LähiTapiola Varainhoito on palkittu myös lukuisissa ammattisijoittajille suunnatuissa tutkimuksissa. LähiTapiola valittiin viime vuonna Suomen vastuullisimmaksi sijoittajaksi ja vuonna 2012 Suomen parhaaksi instituutiovarainhoitajaksi. Vuonna 2011 Tapiola Varainhoito oli toiseksi paras instituutiovarainhoitaja Suomessa SFR:n tutkimuksessa ja Prosperan tutkimuksessa kolmanneksi paras instituutiovarainhoitaja Suomessa. Vuonna 2010 Tapiola Varainhoito oli viiden Suomen parhaan instituutiovarainhoitajan joukossa Thomson Reuters Extel Survey –tutkimuksessa.

Samankaltaista sisältöä