Olet täällä

Uudenlainen palvelu voi auttaa jaksamaan

Maatilojen nopean vähentymisen myötä myös viljelijöiden tukiverkko on harventunut. Melan eli Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen vuoden alussa käynnistyneessä Välitä viljelijästä -projektissa on paljastunut toista sataa pahoista maksu- ja uupumusongelmista kärsivää maanviljelijää. Tukiverkkojen vähyyden takia viljelijät joutuvat usein kantamaan tämän taakan yksin.

Huoli on usein ensin taloudellinen mutta siitä aiheutuva stressi vaikuttaa myöhemmin viljelijän terveyteen. Ongelmiin joutuneelle viljelijälle löytyy onneksi apua esimerkiksi Melan asiantuntijoiden kautta. Ongelmien syntymistä voi puolestaan ennaltaehkäistä esimerkiksi LähiTapiolan Älyhenkivakuutuksen palveluilla.

- Haluamme, että viljelijöillä ja heidän läheisillään on taloudellinen turva kunnossa, jos jotain ikävää sattuu. Sen lisäksi meille on tärkeää, että maatalousyrittäjät voivat hyvin ja elävät pidempään terveenä ja toimintakykyisinä. Stressiä voi ennaltaehkäistä liikunnalla, riittävällä levolla ja mahdollisimman monipuolisesti ja terveellisesti syömällä. Taloudellisen turvan lisäksi Älyhenkivakuutuksen hyvinvointipalvelu antaa asiakkaillemme tukea ja välineitä starttiin oman hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi, sanoo LähiTapiolan myyntijohtaja Jenni Haataja.

Pienet muutokset voivat auttaa ennaltaehkäisemään suurempia haasteita.

- Mobiilisovelluksessa voi asettaa itselleen esimerkiksi mittarit oman stressitason seuraamiseksi. Hetkellisesti stressaava tilanne ei välttämättä ole vielä syy huoleen, mutta jos on pidempään tuntunut huonolta ja stressitaso on ollut korkealla jo pitkän aikaa, on ehkä syytä tehdä jotain tilanteen korjaamiseksi.

LähiTapiolan asiakkaat, jotka ovat MTK:n jäseniä, saavat tehdä maksutta Firstbeatin Hyvinvointianalyysin, joka auttaa tunnistamaan stressaavat tekijät työssä ja vapaa-ajalla.

Lue lisää Älyhenkivakuutuksesta täältä.

Lisätietoja:
Jenni Haataja, myyntijohtaja, LähiTapiola, 09 453 4178

Kommentit

Samankaltaista sisältöä