Olet täällä

Maatilat voivat hakea jatkossa energiantuotannon investointeihin valtiontakausta

Hallitus on tänään päättänyt muuttaa maatalouden investointitukia koskevaa asetusta, maa- ja metsätalousministeriö (MMM) tiedottaa. 20. joulukuuta alkaen uusiutuvia energialähteitä hyödyntävien energiantuotannon investointien rahoittamiseksi voidaan myöntää avustuksen lisäksi myös valtiontakausta.

Erityisesti suurimmissa investointihankkeissa, joissa tarvitaan ulkopuolista rahoitusta, maatilan omien vakuuksien vaje on suurin. Ulkopuolisen takauksen saatavuus on usein edellytys lainarahoituksen saamiselle ja siten koko hankkeen toteuttamiselle.

Tukee hallitusohjelman tavoitetta lisätä uusiutuvan energian tarjontaa

Rahoitusjärjestelyiden helpottaminen maatiloilla, jotka haluavat tehdä uusiutuvaa energia hyödyntäviä investointeja, edistää hallitusohjelman tavoitetta lisätä uusiutuvan energian tarjontaa. 

”Sipilän hallituksen energia- ja ilmastostrategian tavoitteena on siirtyä nopeasti käyttämään uusiutuvia ja kotimaisia energiamuotoja. Tähtäimessä on sellainen tulevaisuuden maataloustuotanto, jossa fossiiliset polttoaineet vaihtuvat lopullisesti muun muassa hakkeeseen, aurinkopaneeleihin, tuulivoimaloihin ja biokaasulaitoksiin. Näin maatalous on omalla panoksellaan torjumassa ilmastonmuutosta, ja riippuvuus kalliista tuontienergiasta vähenee”, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä toteaa MMM:n tiedotteessa.

Investointitukea haetaan paikalliselta ELY-keskukselta

Maatilan investointitukea haetaan paikalliselta ELY-keskukselta. Valtiontakausta energiainvestointien toteuttamiseksi voivat hakea myös ne maatilat, jotka ovat jo jättäneet tukihakemuksen parhaillaan käynnissä olevalla hakujaksolla.

 

Lähde: maa- ja metsätalousministeriö

Kommentit

Samankaltaista sisältöä