Olet täällä

Laadukkaalle myllyvehnälle ja suurimokauralle on kysyntää

Viime vuodet ovat olleet laadullisesti vaihtelevia. Kevätvehnä valkuaispitoisuudet ovat viime vuosina trendinomaisesti olleet laskevat ja suurimokauran laatua ovat heikentäneet hometoksiinit.

Raisioagron hankintatarve kasvaa tulevana satokautena ja toivomme että hyvän ja korkealaatuisen sadon turvaamiseksi onnistutaan tekemään kaikki tarvittavat toimenpiteet.
 

Valkuaispitoisempaa kevätvehnää!
 

Kevätvehnän esinäytteiden valkuaispitoisuus oli viime vuonna keskimäärin 12,3 %. Vehnän valkuaispitoisuutta olisi hyvä saada korkeammaksi! Lisätyppilannoitukset on jo juhannuksen aikoihin monin paikoin tehty mutta jos kesä jatkuu suotuisana, menee tämä lisätyppi satoon eikä sadon laatuun. Valkuaispitoisuuden nostamiseksi voi lisätypelle olla tarvetta. Muista myös hivenlannoitus! Kevätvehnälle homeiden torjuntakin voi olla tarpeen, seuraa siis sääennusteita.

Tämän hetkiset markkinaennusteet näyttävät siltä, että vehnää maailmalla riittää ensi satokautenakin mutta laadukkaasta vehnästä saattaa tulla pulaa. Vehnän perushintoihin ei ehkä näytä korotuksia tulevan mutta laadusta tullaan varmasti maksamaan. Panosta siis laatuun!
 

Hyvälaatuista suurimokauraa
 

Viimeisen vuoden aikana kauran hometoksiinit ovat herättäneet paljon keskustelua. Keskustelu on ollut hyvää, mutta nopeita muutoksia ei säädöksiin ole tulossa. Nopeimmin muuttuvat säät. Sääolosuhteet ovat suurin syy hometoksiinien muodostumiseen ja niille ei viljelijä välttämättä voi mitään. Kaikki toimenpiteet on kuitenkin syytä tehdä. Nyt onkin aika aloittaa kauran kukinnan seuranta ja varautua hometoksiinien torjuntaan.

Suurimokauran kysyntä kasvaa ja hyvälaatuisesta suurimokaurasta saa hyvän korvauksen työlleen. Laatulisät voivat olla jopa 14 €/tonnille.

www.raisioagro.com/vilja

Kommentit

Samankaltaista sisältöä