Olet täällä

Raisio lyhentää viljojen tilitysajan kahteen viikkoon

Poikkeuksellisen kuivan kasvukauden jälkeen vilja-alalla tarvitaan erityisiä toimenpiteitä. Raisio lyhentää viljojen tilitysajan kahteen viikkoon syyskuun 2018 ajaksi viljelijöiden taloudellisen tilanteen helpottamiseksi.

Harvinaisen kuiva ja kuuma kasvukausi heikensi viljan kasvua koko maassa. Heikoin tilanne on Etelä-Suomessa.

– Haastava tilanne vaatii koko alalta uusia toimintatapoja. Helpottaaksemme viljelijöiden tilannetta maksamme syyskuun aikana toimitetut viljaerät viljelijälle jo 14 päivässä normaalin 30 päivän sijaan, Raision viljahankintapäällikkö Raimo Rantanen kertoo.

Kuiva kasvukausi on jo nostanut viljojen hintoja ja tilitysajan lyhentämisellä Raisio haluaa parantaa viljatilojen maksukykyä. Tilitysajan lyhennys koskee myllyviljoja eli vehnää ja ruista, suurimoviljoja, rehuviljoja sekä härkäpapua. Lyhennetty tilitysaika otetaan käyttöön syyskuun alusta ja koskee Raisiolle syyskuussa 2018 toimitettuja eriä.

Uusia vastaanottopisteitä suurimokauralle ja rukiille

Raisio on merkittävä toimija Suomen viljamarkkinoilla. Suomalaisesta elintarvikekaurasta yhtiö jalostaa lähes 40 prosenttia ja kuluttajien kiinnostus kauraa kohtaan on kasvussa.

Jotta viljan kuljetuskustannukset pysyisivät maltillisina, Raisio on lisännyt kauran ja rukiin vastaanottopisteitä. Yhtiö vastaanottaa suurimokauraa nyt myös Ylivieskassa ja ruista Loimaalla.

Raisio hankkii viljaa edelleen myös rehuihin

Raisio ilmoitti keväällä myyvänsä naudanrehuliiketoimintansa Lantmännen Agro Oy:lle. Syksyllä toteutuvaksi arvioitu kauppa ei vaikuta Raision rehuviljojen hankintaan. Raisio ostaa edelleen rehuvehnää ja -ohraa Ylivieskan sekä Kouvolan rehutehtaille. Rehuviljoja vastaanotetaan myös Raisiossa.

Lisätietoja

Raisio-konserni, Raimo Rantanen, viljahankintapäällikkö, puh. 0500 228 652, raimo.rantanen@raisio.com

Raisio-konserni, Minna Oravuo, viljapäällikkö, puh. 044 371 2718, minna.oravuo@raisio.com

Kommentit

Samankaltaista sisältöä