Olet täällä

Kaura on pop- elintarvikekauran tautien torjunta

Röyhy 5-6 päivää ennen ruiskuttamistaKauralla tautien torjunta on yksi avaintekijä laadukkaampaan satoon. Kauralla harvoin näkee kovin vakavia taudinoireita ja tautitorjunnan kynnys ei välttämättä ylity useana kesänä. Tautien torjunnalla on tästä huolimatta saavutettu useissa eri kokeissa vuosien saatossa suurempia satoja ja erityisesti parempilaatuista, isokokoista jyväsatoa. Nykylajikkeilla satopotentiaali ja jyväkoko ovat eri luokkaa mitä vielä muutama vuosi sitten, joten viljelyyn kannattaa satsata. Tautitorjunnalla ehkäistään myös punahomeiden aiheuttamien toksiinien syntyä, kun ruiskutus tehdään kukinnan alussa.

Kauran tautitorjunnan avaimet:

1. Kukinta-aikainen ruiskutus 0,5-0,6 l/ha Prosaro, Proline, Proline Xpert tai Delaro .

Kukinta-aika on yleensä noin kolmen viikon päästä lippulehtiasteelta laskettuna. Tämä ruiskutus yleensä riittää kauralle pitämään taudit kurissa loppukasvukauden sekä nostamaan jyväkokoa. Huom! Delaroa, joka sisältää strobia, voi käyttää kukinnan alun ruiskutuksiin, jos kylvöt päästään
tekemään ajoissa.

2. Jos taudinoireita on ylimmillä lehdillä jo lippulehtivaiheessa, tee tautiruiskutus Folicur Xpert –valmisteella annoksella 0,5 l/ha tai pienellä määrällä esim. Prosaroa, Delaroa tai Proline Xpertiä (esim. 0,4 l/ha). Tee myöhemmin isommalla annoksella kukintaaikainen ruiskutus.

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä