Olet täällä

Parhaan nurmisadon puolesta -katso video

Karjatilojen rakennekehityksen myötä karja- ja tilakoot ovat kasvaneet, mutta kannattavan karjatilan peruspilari on edelleen tuottava nurmisato. Tehokkaan nurmentuotannon lähtökohta on suunnitelmallisuus ja turhien riskien välttäminen.

Laadukkaiden tuotantopanosten ja toisaalta, edistyksellisten ratkaisujen huomioiminen nurmentuotannon eri työvaiheissa ovat nykyaikaa. Ei riitä, että pellolta kerätään iso nurmisato. Sama sato täytyy saada myös säilymään ruokintavaiheeseen saakka, jotta koko sadon rehupotentiaali saadaan hyödynnettyä. Toimintavarmoilla säilöntäaineilla minimoidaan rehun kuiva-ainetappiot ja virhekäymisriski ja toisaalta huomioidaan myös käyttäjä- ja koneystävällisyys.

Jenni Kivikosken tilalla paalit kääritään verkon korvaavaan Croptight -sidontamuoviin ja Polycrop Pro -käärintämuoviin.Karjatila-asiakkaat ovat maatalouskonemaahantuonnin yksi tärkeimmistä asiakasryhmistä. Konekalustoon investoidaan, jotta työt voidaan tehdä tehokkaasti niukoilla henkilöresursseilla hyödyntäen uusimmat tuotantopanosratkaisut. Kaluston vanhetessa, arvaamattomat huoltokustannukset voivat vaikuttaa epäsuotuisasti kannattavuuteen huomattavan paljon.

Jenni Kivikoskella on noin 70 emolehmän luomutila Karjalohjalla.Jenni Kivikoskella on Karjalohjalla noin 70 emolehmän luomutila. Jenni on valinnut nurmituotantoketjunsa koneet harkiten ja investoinut erityisesti nurmituotannon kalustoon ja edistyksellisiin tuotantopanoksiin, jotta oman tilan säilörehuntuotanto olisi tehokasta ja rehun laatu erinomainen.

Tärkein asia oivaltaa on, että tuottavan nurmisadon takana on paras asiantuntija. Ja paras asiantuntija on rehuntekijä itse. Paras asiantuntija valitsee oikeat ratkaisut peltolohkon peruskunnostuksesta, kasvilajien ja -lajikkeiden valinnasta, lannoituksesta, koneketjusta ja säilöntäaineen valinnasta itse, ammattilaisten neuvoja kuuntelemalla.

Kesän rehuntekotunnelmiin voidaan palata kesäkuussa Jennin luomutilalla kuvatun videon kautta.

Katso video tästä

Parhaan nurmisadon puolesta,

Viljelijän Berner                          Turun Konekeskus

www.viljelijänberner.fi                    www.turunkonekeskus.fi

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä