Olet täällä

Raisioagron RuisPlus on täysin uudenlainen viljelysopimusmalli

Kotimaisen rukiin kysyntä on hyvä. Suomalainen kuluttaja haluaa ruisleipänsä leivottuna kotimaisesta rukiista ja tämän toiveen toteuttamiseen on valtaosa suomalaisista leipomoista sitoutunut. Siksi ruista kannattaa kylvää myös tulevana syksynä kasvukaudelle 2018.

 

Viljelysopimuksia aletaan tehdä samalla kun rukiin kylvösiemenkauppa avataan. Kasvukaudelle 2018 on mahdollista tehdä perinteisiä markkina- ja kiinteähintaisia ruissopimuksia tai sitten aivan uudenlainen Raisioagron RuisPlus-sopimus, jossa rukiin hintataso on sidottu vehnän hintaan.

 

Uusi RuisPlus-sopimus

 

Markkinahintainen sopimus on tuttu sopimusmalli, jossa viljelijä päättää ruislajikkeen ja sopimusmäärän. Myös kiinteähintainen ruissopimus on tuttu, mutta syksy 2018 on kaukana ja viljamarkkinoilla voi tapahtua paljon.

 

Siksi Raisioagro tarjoaa uutuutena RuisPlus-sopimusta, jossa rukiin hinta sadosta 2018 on sidottu Raisioagron myllyvehnän hintanoteeraukseen. Rukiin perushinta on RuisPlus-sopimuserän myynnin hetkellä oleva myllyvehnän hinta + 20 €/tonni. Toimituspaikka on Nokian mylly. Ruiserien toimitus tapahtuu 1.10.2018-31.5.2019 välisenä aikana. RuisPlus-sopimus on samalla tavoin sitova kuin ns. kiinteähintainen sopimus.

 

RuisPlus-sopimuksilla hankittu ruis käytetään Vaasan Ruispaloihin. Tekemällä sopimuksen varmistat, että me kaikki voimme syödä kotimaisesta rukiista valmistettuja Vaasan Ruispaloja myös vuonna 2019. Soita siis heti Raisioagron asiakkuusvastaavalle!

 

Uudet satoisat lajikkeet

 

Tulevalle syksylle on tarjolla hienoja, satoisia uusia hybridiruislajikkeita; Livado ja Binntto. Suosittu Evolo-lajike jää pois, mutta nämä uudet myös KWS-lajikkeet korvaavat hienosti vanhat tutut lajikkeet.

 

KWS Livado on ollut virallisissa lajikekokeissa viime vuoden satoisin ja talvenkestävin lajike. Monet viljelijät ovat kevään aikana kehuneet Livadon selvinneen kuluneesta talvesta hyvin.

 

KWS Binntto tulee Suomen markkinoille ensimmäistä kertaa. Erot Livadoon ovat melko pienet, mutta kokeissa Binntto on ollut Livadoakin talvenkestävämpi.

 

Molemmat lajikkeet ovat ns. PollenPlus-lajikkeita, joissa perinteistä hybridilajiketta parempi siitepölyn muodostumiskyky ja sitä kautta torajyvän esiintymisriski pienenee huomattavasti. Siemenet myydään 12 yksikön suursäkeissä ja keskimääräinen kylvömäärä on kaksi yksikköä hehtaarille. Kun teet viljelysopimuksen Raisioagron kanssa saat 50 euron alennuksen jokaisesta ostetusta siemensäkistä.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä