Olet täällä

Näytteenotto - laadunmäärityksen tärkein vaihe

Puinnit ovat loppusuoralla ja suurin osa viljoista on jo laareissa. Nyt on oikea aika selvittää varastoissa olevien viljojen laatu. Suomen Viljava tarjoaa vilja- ja öljykasvianalyysipalveluja Korian, Turengin, Loimaan ja Mustion varastoilla.

Millainen on hyvä näyte?

Vain oikein otettu ja muodostettu näyte edustaa koko erän laatua. Siksi näytteen otto on laadunmäärityksen tärkein vaihe. Oikea tieto viljan laadusta varmistaa sujuvan viljakaupan ja mahdollistaa viljan toimittamisen oikeaan käyttökohteeseen. Edustavan näytteen ottamiseksi voit tutustua Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR:n julkaisemiin näytteenotto-ohjeisiin

Minne näyte toimitetaan?

Lähetä ohjeen mukainen näyte analyysien tilauskaavakkeen kanssa johonkin Viljavan neljästä laboratoriosta.

Analysointitekniikka käytännössä

Viljavalla on laboratorioissaan käytössä nykyaikaiset Infratec-analysaattorit. Ne on kytketty valtakunnalliseen NIT-viljaverkkoon, jossa laitteiden seuranta, toimivuuden varmistus ja säätö on keskitetty yhdelle luotettavalle hallinnoijalle, joka on Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran kasvianalytiikan yksikkö.

Kaikki analyysit tehdään sertifioidun toimintajärjestelmän työohjeiden mukaisesti.

Ammattitaitoinen henkilökunta, hyvät laitteet ja standardien mukaiset analyysimenetelmät takaavat luotettavan ja nopean analyysipalvelun.

Katso Suomen Viljavan näytteenotto- ja lähetysohjeet, yhteystiedot sekä analyysihinnasto.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä