05.07.05

Acetona Energy päihitti propyleeniglykolin tanskalaisilla robottitiloilla

Tanskalaisen neuvontajärjestö Sønderjysk Landboføreningin neuvoja Lars A. H. Nielsen vertasi Acetona Energy Liuosta propyleeniglykoliin aktivointirehuna kolmella Etelä-Jyllantilaisella robottitilalla. Tilojen tuotostasot ovat 9 500 - 11 000 kg/v. Robotteina kaikilla tiloilla on Lely Astronaut. Tulokset osoittivat Acetonan lisäävän käyntejä lypsyrobotilla propyleeniglykoliin verrattuna. Samoin Acetonaa saaneet lehmät tuottivat enemmän maitoa, valkuaista ja rasvaa. Tulokset ovat vauhdittaneet Acetonan kysyntää Tanskassa.

Tanskalaisen neuvontajärjestö Sønderjysk Landboføreningin neuvoja Lars A. H. Nielsen vertasi Acetona Energy Liuosta propyleeniglykoliin aktivointirehuna kolmella Etelä-Jyllantilaisella robottitilalla. Tilojen tuotostasot ovat 9 500 - 11 000 kg/v. Robotteina kaikilla tiloilla on Lely Astronaut.

Tulokset osoittivat Acetonan lisäävän käyntejä lypsyrobotilla propyleeniglykoliin verrattuna. Samoin Acetonaa saaneet lehmät tuottivat enemmän maitoa, valkuaista ja rasvaa.

Tulokset ovat vauhdittaneet Acetonan kysyntää Tanskassa.

Acetona hyvin edustettuna Ruotsin parhaissa lypsykarjoissa

Svensk Mjölk julkaisee vuosittain Ruotsin korkeatuottoisimpien lypsykarjojen TOP-10 -listan Vuoden 2004 Top-10 tiloista Acetona kuuluu kolmen tilan ruokintaan.

3. sija: Mats ja Lars Andersson, Vimmerby, keskituotos 13 052 kg EKM:

"Acetona kuuluu luonnollisena osana tilamme ruokintaan. Kokemuksemme mukaan se nopeuttaa herumista ja sen ansiosta kokonaistuotos kasvaa". Koelypsyssä v. 2004 toisen kerran poikinut 670 Line herui 81,4 kiloon, mikä lienee epävirallinen Acetona-ennätys!

5. sija: Kerstin Modig, Luleå, keskituotos 12 930 kg EKM:

"Maittavuus on Acetonalle tunnusomaista. Jos lehmän ruokahalu on huono, korotamme sen Acetona-annosta ruokahalun palauttamiseksi. Kun lehmä syö hyvin, se myös lypsää hyvin".

8. sija: Lars Pettersson, Kisa, keskituotos 12 807 kg EKM:

"Acetona Energyn teho on tehnyt minuun vaikutuksen. Acetona on ollut koko ajan mukana nostamassa tuotostasoamme 9 000 kilosta nykyiseen 12 807 kiloon".

Suurin keskituotoksen lisäys 10 vuoteen v. 2004 nosti Ruotsin tarkkailulehmien keskituotoksen yli 9 000 kilon.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja