05.07.05

Seosruokintasivut uudistuivat ja monipuolistuivat

Tervetuloa uudistuneille seosruokintasivuille! Farmitiin on avattu täysin uudistuneet seosruokintasivut. Seosruokinta on isoilla nautakarjatiloilla käytetty tapa jakaa rehut eläimille. Seokseen sekoitetaan sekä karkearehuja (säilörehua, kokoviljasäilörehua, heinää ym.) että väkirehuja. Usein käytetään myös erilaisia elintarviketeollisuuden sivutuotteita. Seos voidaan valmistaa seosrehuvaunulla, kiinteillä sekoituslaitteistoilla ja seosrehurobotilla.
Tervetuloa uudistuneille seosruokintasivuille!

Farmitiin on avattu täysin uudistuneet seosruokintasivut. Seosruokinta on isoilla nautakarjatiloilla käytetty tapa jakaa rehut eläimille. Seokseen sekoitetaan sekä karkearehuja (säilörehua, kokoviljasäilörehua, heinää ym.) että väkirehuja. Usein käytetään myös erilaisia elintarviketeollisuuden sivutuotteita. Seos voidaan valmistaa seosrehuvaunulla, kiinteillä sekoituslaitteistoilla ja seosrehurobotilla.

Seosruokinta on yleisin isojen lihanautatilojen ruokintatekniikka. Se on yleistymässä myös lypsykarjatiloilla. Seosruokintalaitteistojen avulla isojen rehumäärien siirtäminen sujuu koneellisesti ja kohtuullisen toimintavarmasti. Ihmistyön tarve on suhteellisen pieni.

Suinpäin seosruokintaan siirtymistä kannattaa kuitenkin välttää. Näillä uusituilla sivuilla kerrotaan seosruokinnasta, onnistumisen edellytyksistä, eduista ja haitoista. Merkittävä osa aineistosta on peräisin seosruokintaa käyttäviltä tiloilta. Aineisto on koottu Farmit-seosrehutekniikkakyselystä, joka toteutettiin marraskuussa 2004.

Lue lisää Nauta >> Seosrehuruokinta

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja