05.07.05

Yhteistyösopimus kotoiseen viljaan perustuvan ruokinnan kehittämiseksi Satakunnan sikatiloilla

Lännen Rehu Oy ja ProAgria Satakunnan Maaseutukeskus ovat tehneet yhteistyösopimuksen komponenttiruokinnan kehittämiseksi sikatiloilla. Sopimuksella pyritään varmistamaan komponenttiruokintaa käyttävien sikatilojen ruokinnan onnistuminen tarjoamalla tilojen käyttöön sopijapuolien kustannustehokkaaseen yhteistyöhön perustuva toimintamalli. Toimintamalli sisältää ruokinnan suunnittelun, tuotteet sekä logistiikan.
Lännen Rehu Oy ja ProAgria Satakunnan Maaseutukeskus ovat tehneet yhteistyösopimuksen komponenttiruokinnan kehittämiseksi sikatiloilla. Sopimuksella pyritään varmistamaan komponenttiruokintaa käyttävien sikatilojen ruokinnan onnistuminen tarjoamalla tilojen käyttöön sopijapuolien kustannustehokkaaseen yhteistyöhön perustuva toimintamalli.

Toimintamalli sisältää ruokinnan suunnittelun, tuotteet sekä logistiikan. Yhteistyösopimuksen puitteissa ProAgria Satakunnan Maaseutukeskus huolehtii ruokinnan suunnittelusta, Lännen Rehu Oy tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa ruokintaa käytännössä tuomalla raaka-aineet ja premixin viljelijän ulottuville.

Komponenttiruokinta on ruokintatavoista vaativin ja perustuu hyvään osaamiseen ja ruokinnan suunnitteluun. Maaseutukeskuksella on olemassa ruokinnansuunnittelun tietotaito ja siihen tarvittavat resurssit.

Lännen Rehu Oy on vahva maakunnallinen rehualan osaaja, jonka tuotevalikoimassa on runsaasti ratkaisuja sikatilojen komponenttiruokintaan. Premixien (= teollinen esiseos, joka voi sisältää vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita ja mahdollisesti myös rehunparanteita) etuna on, että valkuaisrehu ja muut täydennykset tulevat eri lähteistä, jolloin sian rehustus voidaan suunnitella mahdollisimman tarkasti.

Farmarin Sika-Premivit on suunniteltu erityisesti lihasikojen ruokintanormeja ajatellen, mutta siitä saa käyttökelpoisen myös emakoille lisäämällä rehustukseen kalkkia ja ADE-vitamiineja..

Yhteistyön hyödyt viljelijälle

Yhteistyösopimuksen mukainen toimintamalli on kustannustehokas tapa toimia, koska siinä hyödynnetään jo olemassa olevia resursseja. Huolellinen ruokinnan suunnittelu varmistaa onnistuneen ruokinnan ja helpottaa tilan jokapäiväistä työtä. Ruokintakustannuksia pystytään seuraamaan entistä tarkemmin ja etua haetaan etsimällä jatkuvasti kilpailukykyisiä raaka-aine-eriä tilojen käyttöön.

Uusi tapa hankkia soijarouhetta

Lännen Rehu aloittaa 18.1.2005 soijarouheen futuurikaupan. Sitovalla tilauksella viljelijä voi lukita tuotteen hinnan sovitun toimituskuukauden hintatasoon. Lännen Rehulla on hinnat futuurikauppaan tiedossaan siten, että kauppaa tehdään ostopäivästä lukien 3-6 kk eteenpäin. Hinnat elävät markkinahintojen mukaan päivittäin ja tuottaja saa hinnat joko Lännen Rehulta tai jälleenmyyjältään. Tilaus on jätettävä Lännelle arkisin klo 14.30 mennessä.

Heti-toimitukset sekä täyttä kuormaa pienemmät erät hinnoitellaan normaalin hinnastohinnan mukaan.

Lisätietoja:

  • Toimitusjohtaja Matti Koivula, Lännen Rehu Oy, p.02-8397 4201 tai 050-555 4201
  • Johtaja Timo Junnila, ProAgria Satakunnan Maaseutukeskus, p.02-6311 610
  • www.lannenrehu.com

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja