01.02.18

Täydentäviin ehtoihin vaatimus eläinten hoitajan pätevyydestä

Hallitus hyväksyi asetusmuutoksen maataloustukien täydentäviin ehtoihin tänään.

Hallitus hyväksyi tänään asetusmuutoksen maataloustukien täydentäviin ehtoihin, maa- ja metsätalousministeriö tiedottaa. Ehtoihin lisättiin vaatimus eläinten hoitajan pätevyydestä.

Asetus tulee voimaan 6. helmikuuta 2018.

Eläinten omistajan varmistettava riittävä hoitajien määrä ja osaaminen

EU-säädökset edellyttävät, että tuotantoeläimen omistajan tai pitäjän on varmistettava, että eläinten hoitajia on riittävästi ja he ovat päteviä hoitamaan tehtäviänsä.

Vaatimus lisättiin viime vuonna kansalliseen eläinsuojelulainsäädäntöön ja nyt annetulla asetuksella myös täydentäviin ehtoihin.

Käytännössä vaatimusta on valvottu jo aiemmin arvioimalla tuotantoeläinten hoidon onnistumista. Tämän vuoksi valvontaan ei todennäköisesti ole tulossa merkittäviä muutoksia.

Hoitovaatimusten päällekkäisyyttä vähennettiin

Asetuksessa täsmennettiin myös tiettyjä eläinten lääkitsemiseen liittyviä täydentävien ehtojen vaatimuksia. Hoitovaatimusten päällekkäisyyttä vähennettiin poistamalla vaatimuksia, joita valvotaan muiden vaatimusten yhteydessä.

Lisäksi asetukseen kirjattiin vaatimukset, jotka ovat välttämättömiä eläinten lääkitsemistä koskevien täydentävien ehtojen toimeenpanemiseksi. Näitä ovat muun muassa vaatimukset noudattaa tuotantoeläimelle annettavalle lääkkeelle määrättyä varoaikaa, eläimelle määrättyä teurastuskieltoa tai säännöksiä, jotka koskevat kiellettyjä aineita.

Asetukseen tehtiin myös eläinten hyvinvoinnin vaatimuksia yhdenmukaistavia muutoksia.

Lähde: maa- ja metsätalousministeriö

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja