Olet täällä

Tee nyt Matrigon 72 SG-ruiskutus kuminalle

Tee nyt Matrigon 72 SG-ruiskutus kuminalle
Viime perjantaina Somerolla ruiskutettuun kuminakasvustoon on saatu hyvä torjuntateho seoksella Matrigon 72 SG + Silwet Gold 0,1 l/ha.  Kuva 7.9. eli kolme päivää ruiskutuksestaSaunakukka on kuminan haitallisin rikkakasvi. Tänä vuonna runsaiden sateiden johdosta on saunakukkaa taimettunut runsaasti koko kesän ajan.
 
Tarkista nyt kuminapeltosi rikkakasvitilanne. Jos pellossa esiintyy saunakukkaa, ohdaketta tai valvattia on nyt loppuviikolla oikea hetki tehdä torjuntakäsittely kun sääennusteet lupailevat poutaista ja lämmintä säätä. Ruiskutus kannattaa tehdä puolenpäivän jälkeen lämpötilan ollessa korkeimmillaan. Paras tehoa saadaan käyttämällä Matrigon 72 SG -valmistetta 140 g/ha + Silwet Gold- kiinnitettä 0,1 l/ha. Erityisesti saunakkaan kiinnite lisää purevuutta, koska tässä rikkakasvissa lehtien pinta-ala on hyvin vähäinen. 
Kookkaaseen kukkivaan saunakukkaan ei Matrigonin teho enää riitä. Matrigon ruiskutuksessa kuminan lehtien nestejännitys lamaantuu ja ne "putoavat" alas. Tämä on merkki onnistuneesta ruiskutuksesta.Kuva ohdakkeesta ennen ruiskutusta. Tämän kokoiseen hyvässä kasvussa olevaan ohdakkeeseen saadaan hyvä teho. Kylvövuoden kuminassa tulee olla vähintään 7 -kasvulehteä ennen Matrigon käsittelyä.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä