Olet täällä

Luomutilan ruokintaan monipuolisuutta ja tehokkuutta nuolukivillä!

Luomutuotannossa paras tapa tehostaa tuotantoa on omien rehujen parempi hyödyntäminen. Tähän haasteeseen vastaa uutuuskivi Vilolix Natur.

Luomutiloilla etenkin korkeatuottoisten eläimet vaativat jatkuvasti tehokkaan karkearehun sulatuksen sekä altistuvat helposti energia-, hivenaine- sekä vitamiinivajeelle ilman tarkkaa ruokinnan suunnittelua. Nuolukivet ovat luonnollinen ja helppo tapa annostella eläimelle lisäenergiaa sekä kivennäisiä niin, että jokainen eläin saa juuri muun ruokinnan ohella tarvitsemansa määrän.

Vilolix-nuolukivet lisäävät tutkimuksen mukaan rehun syöntiä ja rehun sulatuksen tehokkuutta pötsimikrobien tehostuneen toiminnan kautta. Herkullisten Vilolix-kivien nuoleminen lisää syljen eritystä ja optimoi siten kuidun sulatukselle sopivat olosuhteet pötsiin. Mikrobien  kuidun sulatusta tehostaa myös Vilolix-tuotteiden sisältämät sokeriesterit. Kivien säännöllinen nuoleminen varmistaa täten myös kivennäis- ja hivenaineiden sekä vitamiinien tasaisen saannin läpi vuorokauden.

Vilolix-kivien  ainutlaatuinen siirappikerros säätelee automaattisesti kivien kulutusta:

• Nuolukivien pintakerros on vettä sitova

• Vesi/sylki pehmentää kiven pintaan ohuen siirappikerroksen

-> Siirappikerros on helposti nuoltavissa

-> Syönti rajoittuu automaattisesti kovan kerroksen tullessa vastaan

• Siirappikerros lisää sään kestävyyttä.

-> Vesi jää pintakerrokseen, eikä pehmennä muilta osin tiivistä kiveä.

 

Vilolix Natur on Vilolix-sarjan luomutuotantoon soveltuva kivi. Se sopii kaikille luomunaudoille ja luomulampaille ympärivuotiseen käyttöön. Nuolukivet on helppo annostella niin pihatossa kuin laitumellakin.

 

Kivikampanja on nyt käynnissä. Kysy lisää Vilomix alue-edustajaltasi!

Kommentit

Samankaltaista sisältöä