Olet täällä

Lämpöstressi alentaa tuotosta – estä se!

  • Ruumiinlämpö > 39° CDDF1200 viilennyspuhallin
  • Hengitystiheys > 80 /min
  • Vähentynyt aktiivisuus
  • Vähentynyt syönti > 10−15 %
  • Tuotos alenee 10- 20 %, jopa enemmän

Jos lehmä joutuu alttiiksi liian korkealle lämpötilalle pitkäksi aikaa, vaikuttaa se lehmän päivätuotokseen. Jo niinkin alhaisessa lämpötilassa kuin 20⁰ C:ssa maitotuotos voi laskea jopa noin 10 %. Kyse on lämpötilan ja ilman kosteuden yhteisvaikutuksesta, mikä vaikuttaa negatiivisesti maidon tuotantoon.

Lisäksi tutkimukset osoittavat, että lypsykauden lopun altistuminen lämpöstressille alentaa vasikan syntymäpainoa ja tulevaa maitotuotosta. Ummessa oleville lehmille tarjottu auringonsuoja antaa korkeammat syntymäpainot vasikoille kuin niillä joilla ei tätä mahdollisuutta ole ollut. Alentunut maitotuotos ja huonompi vasikan tuotanto ovat taloudellisia menetyksiä.

Uutuus DDF1200 viilennyspuhallin esillä OKRA –messuilla!

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä